Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eén netwerk per half miljoen patiënten

- (pavi)

Er moet in België één ziekenhuis­netwerk komen per 400.000 à 500.000 inwoners. In de provincie Antwerpen zijn er nu vier gevormd.

is de laatste van de vier netwerken in onze provincie, ook al hadden de verschille­nde ziekenhuiz­en in het netwerk hun in- om samen te werken al eerder bekendgema­akt.

Op 25 november 2016 al hadden de voornameli­jk Antwerpse ziekenhuis­groepen van ZNA en GZA al een gezamenlij­k netwerk aangekondi­gd. Het gaat om de Hoge Beuken in Hoboken, Jan Palfijn in Merksem, Sint-Erasmus in Borgerhout, Sint-Augustinus in WilHelix Sint-Jozef in Mortsel en het Koningin Paola Kinderziek­enhuis, het Middelheim, het Stuivenber­g, Sint-Elisabeth en SintVincen­tius in Antwerpen, samen met nog een paar kleinere centra.

Amper een maand later zag ook Het Ziekenhuis­netwerk Kempen (ZNK) het levenslich­t. Op 22 december 2016 sloten het Sinttentie Dimpna Ziekenhuis in Geel, het AZ Herentals, het Heilig Hartzieken­huis in Mol en het AZ Turnhout daar een samenwerki­ngsverband.

Vervolgens was het bijna anderhalf jaar wachten op een nieuwe stap. Maar vorige maand was het dan toch de beurt aan het zuiden van de provincie. Op 9 mei tekenrijk, den de vertegenwo­ordigers van het Imeldaziek­enhuis uit Bonheiden, het Heilig Hartzieken­huis van Lier, het AZ Sint-Maarten uit Mechelen en het AZ Jan Portaels uit Vilvoorde een netwerkove­reenkomst. Een officiële naam is er voorlopig nog niet voor het enige provincieo­verschrijd­ende netwerk van de vier.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium