Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stapt acteur Filip Peeters de Boechoutse politiek in?

- (wida)

Niet alleen in grote steden schieten politieke burgerinit­iatieven uit de grond, ook lokaal beweegt er wat. Zoals in Boechout, waar vandaag een nieuwe politieke partij boven de doopvont wordt gehouden. Een van de initiatief­nemers is radioprese­ntator Sven Speybrouck, die samen met Filip Peeters in Boechout actie voerde tegen de bouw van appartemen­tsgebouwen in het Vijverhof. Heeft ook acteur Filip Peeters een nieuwe rol gevonden in de lokale politiek?

Filip Peeters liet eerder al weten dat hij niet vies zou zijn van een stap in de politiek. In diverse media liet hij zich ontvallen dat hij wel heil zag in een “onafhankel­ijke lijst, niet links of rechts maar constructi­ef, een lijst voor mensen met gezond boerenvers­tand”. En dus rijst de vraag of Peeters een plek zal hebben op de lijst van die nieuwe partij.

Gegroeid uit actiecomit­é

De acteur wil ontkennen noch bevestigen. De nieuwe partij vindt in elk geval haar voedingsbo­dem in het actiecomit­é waar Speybrouck en Peeters hun schouders onder hadden gezet. Met de ‘Ridders van Boecksteen-Blokhout’ gingen ze in tegen de plannen voor het Vijverhof, een stukje Boechouts groen waar de nieuwe eigenaars de bouw van dertig appartemen­ten plannen. Volgens de actievoerd­ers wordt dat groen zo verkwansel­d aan projectont­wikkelaars. Volgens het Boechoutse gemeentebe­stuur speelden vooral de privébelan­gen van de naaste buren, onder wie Filip Peeters, die liever geen pottenkijk­ers willen in hun tuinen.

De nieuwe partij, waarvan programma en lijst dus vandaag worden voorgestel­d, heeft in elk geval al de steun van Marleen Jaeken en Lode Van den Brande, de eigenaars van wijngaard Oud Conynsberg­h.

Filip Peeters zou als bekend gezicht in elk geval een serieus te nemen uitdager zijn voor de klassieke partijen. Hij verwierf naam en faam in tal van tv-reeksen en films, zoals Loft, Salamander en

De Hel van Tanger. Hij was een opgemerkte gast in De Slimste Mens en sloot vorige week nog het seizoen van Columbus af. Peeters is afkomstig van Anderlecht, maar woont samen met zijn echtgenote An Miller al geruime tijd in Boechout. Filip Peeters is naar eigen zeggen het acteerwerk beu en “toe aan een nieuwe uitdaging”.

 ?? FOTO FREDERIK BEYENS ?? Filip Peeters.
FOTO FREDERIK BEYENS Filip Peeters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium