Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Anderlecht onderhande­lt over keepers Sels en Didillon

-

Anderlecht onderhande­lde gisteren met Newcastle over Matz Sels. Alle partijen hopen deze week de deal af te ronden, want Sels wil meteen meetrainen als maandag de trainingen bij Anderlecht hervatten. Sels begint als logische nummer 1, maar Anderlecht onderhande­lt ook over Thomas Didillon. Deze 22-jarige Franse keeper van 1m93 speelde vorig seizoen tien keer mee bij Metz en werd eerder uitgeleend aan Seraing. Hij was zes keer Frans belofteint­ernational en Vanhaezebr­ouck dicht hem veel potentieel toe. Hij ligt in Frankrijk nog vast tot 2020. De eventuele komst van Didillon staat los van de fysieke paraatheid van Frank Boeckx na zijn hernia, maar Boeckx zal in principe een trapje dalen in de rangorde. Huidig derde doelman Boy de Jong is einde contract en krijgt in principe geen nieuwe verbinteni­s. De interesse in Hendrik Van Crombrugge van Eupen is weggeëbd. (jug, gegy)

Guinese middenveld­er in beeld bij Club, ook Costa Ricaans internatio­nal genoemd. Club Brugge heeft zijn oog laten vallen op Alfa Semedo, middenveld­er bij het Portugese Moreirense. Semedo, nog maar twintig, is afkomstig uit GuineeBiss­au en genoot de laatste jaren opleiding bij Benfica. Daar kreeg hij nooit een kans waardoor hij in de zomer definitief vertrok naar reeksgenoo­t Moreirense. In zijn debuutjaar kwam hij meteen tot 34 matchen en redde hij zijn club op het nippertje van degradatie. Semedo kan zowel op het middenveld als centraal achterin worden uitgespeel­d en is dus een ideale vervanger voor Marvelous Nakamba indien die zou vertrekken. Volgens lokale media zou Club bereid zijn om vijf miljoen euro neer te leggen voor de Guineeër, maar dat Club van hem zijn nieuwe recordtran­sfer wil maken lijkt onrealisti­sch. Verder wordt in Engeland Bryan Oviedo aan de landskampi­oen gekoppeld. De Costa Ricaan zakte dit seizoen met Sunderland naar de Engelse League One en wil vertrekken. Komende maand speelt hij het WK. De linksachte­r zou op zijn 28ste een ervaren vervanger van Anthony Limbombe kunnen zijn. (gma)

Waasland-Beveren strikt Deense verdediger Salquist. WaaslandBe­veren heeft zich gisteren versterkt met Tobias Salquist (23). De Deense centrale verdediger (1m90) tekende een driejarig contract op de Freethiel en komt transfervr­ij over van Silkeborg IF. Hoewel hij enkele weken geleden al slaagde voor zijn medische testen, bereikten beide partijen gisteren pas een definitief akkoord. Hij maakte dit seizoen twee doelpunten en gaf twee assists in 35 wedstrijde­n. Salquist is na Vukotic, Gamboa, Ndao, Bizimana, Keita, Threlkeld, Massop, Lulic, Heymans en Roef al de elfde nieuwkomer bij Waasland-Beveren. (whb)

*** Eliot Matazo (16) ruilde Anderlecht voor Monaco, maar wordt mogelijk verhuurd aan Cercle. De spelmaker bezocht Brugge al met zijn vader en makelaar. (kv)

*** Carlos Eduardo, de Braziliaan­se spits die hoog op de verlanglij­st van Anderlecht staat, geniet ook interesse van Dortmund en Frankfurt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium