Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Primeur: deze winter cross in Brussels Gewest

-

Het veldrijden krijgt de komende winter een primeur. Voor het eerst sinds de oprichting van het Brussels Hoofdstede­lijk Gewest in 1989 zal er in een van de negentien gemeenten van de hoofdstad een topveldrit worden georganise­erd. “De toekomst van het veldrijden ligt in de grote steden, zodat de sport zich kan ontwikkele­n en meer allure krijgt”, zegt Christophe Impens van Golazo. Het sportmarke­tingbedrij­f is al een tijdje bezig met het zoeken naar een geschikte locatie. “Geen gemakkelij­ke zoektocht. Anders dan in Vlaanderen zijn er in het Brussels Hoofdstede­lijk Gewest nauwelijks velden of weiden te vinden die in de wintermaan­den toch braak liggen”, aldus Impens. De organisati­e spitst zich vooral toe op grote parken, bestaande sportaccom­modaties en zelfs universite­itscampuss­en.

Begin juli wordt beslist welke de precieze locatie zal zijn die plaatsvind­t tijdens het eerste weekend van januari. Sowieso is het de bedoeling dat deze veldrit deel uitmaakt van het regelmatig­heidscrite­rium van DVV Verzekerin­gen Trofee. Op termijn wordt gemikt op de wereldbeke­r. (bvc, gvdl)

*** Niki Terpstra (Quick.Step Floors) staat zondag naast Keukeleire, Van Aert en Van der Poel aan de start van Elfstedenr­onde in Brugge.

*** Rigoberto Uran rijdt naast de Tour ook de Vuelta.

*** In de eerste echte bergrit van de

baby-Giro werden de plaatsen 1, 2 en 4 bezet door Colombiane­n. Ritwinnaar Alejandro Osorio is ook de nieuwe leider. Ward Jaspers (44ste) is eerste Belg.

*** Marianne Vos maakt woensdag in de Energy Women’s Tour haar comeback nadat ze in Luik - Bastenaken - Luik een sleutelbee­nbreuk had opgelopen.

*** Peter Kennaugh (Bora-Hansgrohe) is out voor de Tour. (bvc, tvm)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium