Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Uitspraak Holslag (1)

Ik zag het gebeuren met mijn kinderen: na het eerste jaar mochten ze vakken “meenemen” naar het tweede jaar en daar bijvoorbee­ld taal 1 samenvoege­n met taal 2 tot één vak: talen. Veel punten voor taal 1 en te weinig voor taal 2 betekende dat ze toch geslaagd waren voor Talen. Dat resulteerd­e uiteindeli­jk in een diploma waarvan ik inderdaad vond dat het waardeloos was. Toen ik in Leuven studeerde, was het heel simpel: op alle vakken minstens 50% halen. Dat zal te simpel geweest zijn.

THEO FRANS, BRASSCHAAT

Uitspraak Holslag (2)

Ik geef al meer dan twintig jaar les als docent in een lerarenopl­eiding. Ik heb het niveau van onze studenten flink zien afnemen. Studenten zijn nauwelijks voorbereid op hoger onderwijs en hun voorkennis is bedroevend. We hebben onvoldoend­e tijd en middelen om dat te remediëren. Tegelijker­tijd voelen we de druk om zo veel mogelijk studenten te laten slagen omwille van de centen die nodig zijn om onze ondergefin­ancierde instelling leefbaar te houden. Ik moet erkennen dat ik de laatste jaren studenten zag afstuderen als leerkracht waarvan ik hoop dat zij nooit les zullen geven aan mijn kleinkinde­ren. Ik vrees dat de kwaliteit van het onderwijs in Vlaanderen op lange termijn verder zal afnemen, omdat men blind blijft voor de neerwaarts­e spiraal. Investeren in kwaliteits­vol onderwijs dat de lat hoog durft te leggen, is investeren in welzijn en welvaart voor de volgende generaties. Blijkbaar begrijpt de Vlaamse regering dat nog steeds niet. Het blijft bij druppels op een hete plaat.

ANONIEM, SCHOTEN

Uitspraak Holslag (3)

Ik vind het straf dat een professor van de VUB dat verkondigt. Ik ken meerdere studenten psychologi­e die van Leuven naar de VUB zijn gegaan omdat het niveau daar lager ligt. Of men meer tijd en middelen moet hebben om zwakkere studenten beter te maken? Ik denk dat men vooral selectieve­r moet durven te zijn bij de inschrijvi­ngen en criteria moet durven vast te leggen om studenten toe te laten in een richting.

ANONIEM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium