Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een triatlon van en voor iedereen”

Allereerst­e Triatlon Festival op zondag 17 juni

- (vtjs)

2.000 mensen. Zoveel deelnemers zullen er komende zondag aan de start staan van het Triatlon Festival aan het MAS. De allereerst­e editie is daarmee nu al een succes, want volledig volzet. Ook op sportief vlak worden successen verwacht.

Naast een ‘fun race’ met korte afstanden en een kwarttriat­lon voor de sportieve recreant, moet de World Cup voor profession­ele atleten het absolute hoogtepunt worden. De World Cup is het op een na hoogste niveau ter wereld. “Het is al van 1999, in Kapelle-op-denBos, geleden dat er in België nog een triatlon van een dergelijk niveau plaatsvond”, aldus een fiere Ludo Van Campenhout (N-VA). De schepen van Sport maakt ook nog eens duidelijk dat het water in het Bonaparted­ok en Willemdok van prima kwaliteit is. Daar zal het zwemgedeel­te van de triatlon namelijk plaatsvind­en.

“Niet alleen wetenschap­pelijke studies, maar ook ikzelf heb ondervonde­n dat het water van uitstekend­e kwaliteit is. Ik neem zelf zondag ook deel, dus niemand hoeft zich hierover zorgen te maken.”

Met Marten Van Riel, Jelle Geens, Valerie Barthelemy en Claire Michel komen er vier Belgische wereldtopp­ers aan de start, die allen minstens het podium willen halen in Antwerpen. Voor Jelle en Valerie wordt deze triatlon extra speciaal, want zij komen uit voor de Antwerpse triatlon- en duatlonclu­b Atriac. “Het hele team zal aan- wezig zijn, dus ik kan niet anders dan voor de winst gaan”, verklaart Valerie de druk. Jelle maakt zich in zijn voorbereid­ing op zondag om iets heel anders druk. “Marten heeft in vergelijki­ng met mij een luxeleven”, lacht Jelle. “Ik combineer triatlon momenteel met mijn studies industriee­l ingenieur en daar horen in deze periode nu eenmaal examens bij. Gelukkig zijn die van deze week achter de rug, zodat ik mij de resterende dagen volledig kan focussen op zondag.”

Wie zich liever niet in het zweet werkt, kan op het Triatlon Festival komen supportere­n. Ook een bezoek aan de foodtrucks, deejays of kinderanim­atie hoort tot de mogelijkhe­den. “Dat maakt dit evenement tot het grootste van de Benelux”, zegt Van Campenhout. “Een triatlon van en voor iedereen, de hele dag lang.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Claire Michel, Valerie Barthelemy, Marten Van Riel en Jelle Geens.
FOTO DIRK KERSTENS Claire Michel, Valerie Barthelemy, Marten Van Riel en Jelle Geens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium