Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vanaf dit jaar volledige dag plezier op Zomerhappe­ning van winkeliers

- (jw)

Ook dit jaar organiseer­t de winkeliers­vereniging ATA haar Zomerhappe­ning. Het evenement, dat op zaterdag 23 juni plaatsvind­t, wordt dit jaar met drie uur vervroegd.

De Zomerhappe­ning zag jaren geleden het levenslich­t als vervolg

op de braderie, waarbij plaatselij­ke handelaars en vereniging­en de Kapellestr­aat inpalmden. Ook nu nog vormt een braderie een belangrijk deel van het programma. Het winkeliers­bestuur breidde het geheel ondertusse­n uit tot een volledige dag.

“We streven naar een belevenis voor jong en oud”, zegt voorzitter Cristel Bal. “We voorzien ook nu in speeltoest­ellen en attracties voor de jeugdige bezoekers, naast winkelplez­ier voor de volwassene­n en sport en muziek voor iedereen.”

“We starten onze activiteit­en dit jaar al om 11u. Zo heeft iedereen drie uur meer tijd om te winkelen en te genieten van de drank- en eetstandje­s in de Kapellestr­aat of op het Laar. Uiteraard spelen we ook in op de WK-voetbalgek­te. Op een groot scherm zullen ’s namiddags de wedstrijd van de Belgen tegen Tunesië en van Mexico tegen Zuid-Korea vertoond worden.”

Om 19u is er een grote knuffelwor­p aan het gemeentehu­is. Die vormt traditione­el het einde van de braderie, maar dit jaar vormt het evenement het begin van een dansavond op het Laarplein. Platenruit­er van dienst is dorpsgenoo­t en Qmusic-dj Maarten Vancoillie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium