Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opnames van fictieseri­e K3 lopen op wieltjes

Hanne, Marthe en Klaasje openen in het najaar eigen roller disco

- GUY VAN VLIET

De meisjes van K3 baten vanaf het najaar een eigen discotheek uit. Niet in het echt, maar wel op VTM KZOOM, waar Hanne, Marthe en Klaasje te zien gaan zijn in hun eerste eigen fictiereek­s K3 Roller

Disco. Ze krijgen opnieuw Jacques Vermeire als buurman Marcel.

Een mix van Grease, disco uit de jaren 70 en Miami Vice: zo oogt de roller disco die K3 vanaf het najaar zal uitbaten op VTM KZOOM. Bij Studio 100 in Schelle werd een complete roller disco nagebouwd, zodat alles wordt opgenomen op één grote set. “Het ziet er zó cool uit”, kunnen Hanne, Klaasje en Marthe hun enthousias­me niet onderdrukk­en. “Als dit een echte disco zou zijn, kwamen we hier met plezier zelf langs.”

De meisjes gidsen ons door het decor van hun allereerst­e eigen serie. “Alles speelt zich af in de K3 Roller Disco, een rolschaats­baan met muziek. Mijn taak? Ik sta in de hoek”, lacht Hanne. “Daar in die hoek heb ik mijn winkeltje en ik geef de schoenen aan de klanten die komen rolschaats­en.”

“Ik sta achter de bar en serveer daar onder meer lekkere cocktails”, omschrijft Marthe haar rol. “Mensen kunnen gewoon tot bij de bar schaatsen en iets komen drinken. Een beetje zoals in de poolbar in het zwembad op vakantie.”

Uitgereken­d Klaasje, die tijdens één van de K3-shows enkele weken geleden rolschaats­end tegen de grond ging, houdt een oogje in het zeil bij de schaatsers. “We doen zoveel shows, het moest er een keertje van komen dat iemand zou vallen. En dat was ik dus. Ik ben nochtans de enige van ons drie met schaatserv­aring”, lacht de Nederlands­e blonde. “In onze serie ben ik op de schaatsbaa­n wat de redder in het zwembad is. Ik kan nu al verklappen dat ik opnieuw ga vallen. Alleen is het dit keer bewust en liggen er matten klaar (lacht).

Parachutes­prong

De serie zit boordevol humor en natuurlijk ook met muziek van K3. Elke aflevering is opgevat als een minimusica­l, waarbij de muziek in het verhaal past. Zo kan elke aflevering apart opgevat worden, al zit er ook een rode draad in de reeks. “Een eigen serie stond helemaal bovenaan onze verlanglij­st. We hadden nooit durven dromen dat die er al zo snel zou komen. We zijn er wel klaar voor. Na onze film Love Cruise komt deze serie precies op het ideale moment. Ze blijven ook de leukste dingen verzinnen om ons te laten doen. In onze film gingen we varen, nu mogen we rolschaats­en. Zolang we maar niet uit een vliegtuig moeten springen, vinden we alles geweldig. Oei, er zijn toch geen parachutep­lannen?”, grapt het trio.

Bij een roller disco hoort ook een sexy dj en die rol wordt vertolkt door de Nederlands­e musicalact­eur Samir Hassan. “Ik ben als dj een echte hipster en eet enkel vegan. Het is mijn eerste grote rol. Heerlijk om die te mogen spelen met K3 en Jacques Vermeire”, vertelt de enthousias­te Samir Hassen.

Jacques Vermeire is inderdaad weer van de partij als buurman Marcel. “Dat was eigenlijk niet voorzien, maar ik ben heel blij dat ik er weer bij ben”, straalt de ko-

Marthe

K3

“We leren veel van Jacques Vermeire. Dankzij hem verdiepen we ons meer in ons eigen personage.”

miek. “Mijn rolschaats­kunsten? Dat is echt niet de reden waarom ze mij kozen. Ik waag me ook nu niet op rolschaats­en.”

Vakman

K3 is alvast heel gelukkig dat Jacques Vermeire weer van de partij is. “Hij is een echte vakman. Jacques gaat op in zijn personage en doet zelf suggesties die bij het karakter van zijn personage passen. We leren veel van hem. DankVanavo­nd zij Jacques verdiepen wij ons meer in ons eigen personage van K3, zodat we er zelf veel meer uit kunnen halen”, prijst Marthe.

Volgens K3 staan de kinderen dankzij de serie dichter dan ooit bij hun idolen. “Kinderen identifice­ren zich graag met ons. Ze willen graag K3 zijn. In de serie zien ze ons bezig zoals we zijn. Als echte vriendinne­n, wat betekent dat we soms wel eens gemeen doen tegen elkaar. Maar op het einde maken we alles weer goed. En er is de eigentijds­e aanpak. We spreken de kijkers rechtstree­ks aan terwijl we vloggen. Kinderen gaan dit geweldig vinden”, voorspelle­n de drie.

De opnames zijn pas begonnen, de reeks komt in het najaar op het scherm.

Jacques Vermeire

Buurman Marcel

“Hopelijk hebben ze mij niet voor mijn rolschaats­kunsten gekozen.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Hanne, Klaasje en Marthe in het decor van hun roller disco. “Als deze plek echt zou bestaan, we zouden er met veel plezier zelf langskomen.”
FOTO JAN VAN DER PERRE Hanne, Klaasje en Marthe in het decor van hun roller disco. “Als deze plek echt zou bestaan, we zouden er met veel plezier zelf langskomen.”
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Het gaat er vrolijk aan toe tijdens de repetities.
FOTO JAN VAN DER PERRE Het gaat er vrolijk aan toe tijdens de repetities.
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Samir Hassan in zijn eerste grote rol. “En dat meteen naast Jacques Vermeire”, glundert de Nederlands­e musicalact­eur.
FOTO JAN VAN DER PERRE Samir Hassan in zijn eerste grote rol. “En dat meteen naast Jacques Vermeire”, glundert de Nederlands­e musicalact­eur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium