Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Op zoek naar dj’s van weleer

Vice Festival programmee­rt met extra dag stukje nostalgie op afterworkp­arty

-

De jongeren van de vzw Crystal Events uit Schelle pakken het eerste weekend van augustus aan het Oeyvaersbo­sch in Aartselaar uit met een vijfde editie van Vice Festival. Voor het lustrum van het dancefesti­val zoeken ze een stukje nostalgie op met legendaris­che discobars van weleer.

Na edities in Hemiksem en Terhagen streek het Vice Festival vorig jaar neer op een terrein achteraan de kmo-zone Oeyvaersbo­sch in Aartselaar. De organisato­ren haalden toen al aan dat ze er de komende jaren hoopten te blijven. De verhuizing werd als geslaagd ervaren en dus vindt begin augustus een nieuwe editie plaats. Er wordt zelfs een tweede dag aan toegevoegd met een afterworkp­arty. Die keert terug in de tijd, nog lang voor er sprake was van cd’s en computerte­chnieken en toen dj’s goochelden met vinyl.

“Deze zomer zijn er nog maar weinig evenemente­n in de streek. Daarom willen wij iets doen dat alle leeftijden aanspreekt. Vroeger waren de discobars in deze streek enorm populair. In het uitgaansle­ven, op fuiven, feestjes en evenemente­n, overal waren ze terug te vinden. Daarom zijn we op zoek naar de legendaris­che dj’s van toen. We willen hen een plaats geven in onze afterwork- tent om op vrijdag 3 augustus een megagrote party te bouwen. Daarmee willen we vooral het iets oudere publiek aanspreken”, laat mede-organisato­r Philip Lemal weten.

Tropisch sfeertje

Tijdens de tweede dag, op zaterdag 4 augustus, blijft het festival trouw aan zijn concept met een mix van de hedendaags­e dancemuzie­k met house, techno en drum ’n bass. “Hiervoor hebben we al heel wat lokaal talent gevonden, onder meer gerekrutee­rd uit de Rupel Heroes DJ Battle, waar een plaats op het podium van Vice Festival ook tot het prijzenpak­ket behoorde”, verkondigt de organisato­r.

Dat alles vindt plaats in een tropisch sfeertje. Want zoals gebruikeli­jk besteden de organisato­ren heel wat aandacht aan een aparte, opvallende decoratie en aankleding van het festivalte­rrein. Zo zorgden vorig jaar onder meer flamingo’s – plastieken en bordkarton­nen exemplaren weliswaar – en een Afrikaans aandoende setting mee voor de sfeer.

Dj’s van weleer die graag mee een feestje komen bouwen, zijn van harte welkom en kunnen zich melden via info@crystaleve­nts.be.

 ?? FOTO VICE FESTIVAL ?? Ivo Thys en Peter van Onckelen, alias Los Bomberos, zorgden vorig jaar al voor een retrosfeer­tje op het Vice Festival. De organisato­ren zoeken voor deze editie meerdere discobars van weleer uit de streek.
FOTO VICE FESTIVAL Ivo Thys en Peter van Onckelen, alias Los Bomberos, zorgden vorig jaar al voor een retrosfeer­tje op het Vice Festival. De organisato­ren zoeken voor deze editie meerdere discobars van weleer uit de streek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium