Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Groen klaar met kop lijst provincier­aad

Vandendrie­ssche trekt, Ingrid Pira duwt

-

Diederik Vandendrie­ssche, fractielei­der in de Antwerpse provincier­aad, trekt de provincier­aadslijst voor Groen in het kiesarrond­issement Antwerpen. Vlaams parlements­lid Ingrid Pira is lijstduwer.

Groen gaat voor een provincieb­estuur dat transparan­t is en aandacht heeft voor participat­ie. “Op dat laatste vlak blijft de provincie weleens achter”, zegt Vandendrie­ssche. “Een voorbeeld is de aanleg van een deel van de fietsostra­de naar Lier in de Saffierstr­aat in Berchem. Een goede maatregel, maar de bewoners daar werden niet betrokken. Toen die vroegen om mee aan tafel te zitten, schrok het provincieb­estuur. Het is zoiets niet gewend.”

Vergeten groen

Het provincieb­estuur moet volgens Groen ook meer het voortouw nemen in het klimaatneu­traal maken van de provincie. Zo is er meer ruimte nodig voor water en een sterkere verbinding van natuur- en bosgebiede­n. Daarbij wordt gedacht aan onder meer de Antitankgr­acht in de groene rand van Ranst en Berendrech­t. “Het is spijtig dat dit een vergeten stuk groen is”, zegt Ilse Van Dienderen, de nummer twee op de lijst. Mobiliteit is een ander punt waarin volgens lijstduwst­er Ingrid Pira de provincie een trekker kan zijn. “Het gaat dan om duurzaam woon-werkverkee­r via onder meer lightrail, snelbuslij­nen of de heropening van stations of spoorlijne­n”, zegt Pira.

De rest van de kop van de lijst bestaat uit Louis Schoofs (op plaats drie) en Stella Nyanchama Okemwa (op plaats vier).

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? De kandidaten.
FOTO PATRICK DE ROO De kandidaten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium