Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De vraag was heel groot”

Lierse Kempenzone­n blaast vermaarde jeugdwerki­ng ex-Lierse nieuw leven in

-

Het is Lierse Kempenzone­n menens om snel de sterke punten van het oude Lierse te laten herleven. Zo houdt de club voor het nieuwe seizoen al een volwaardig­e jeugdwerki­ng boven de doopvont. “Alle voetballer­tjes zijn welkom en krijgen een prima jeugdoplei­ding”, verzekert verantwoor­delijke David Roodhooft.

Sterke man Luc Van Thillo verwees bij de voorstelli­ng van de club niet zelden naar een goed uitgebouwd­e jeugdwerki­ng. Woorden die amper een dikke week later al in daden worden omgezet, want de club uit de eerste amateurkla­sse start met heel wat getrouwen van ex- Lierse een nieuwe jeugdwerki­ng op.

“De vraag om er meteen weer tegenaan te gaan was heel groot”, stelt David Roodhooft. “Bovendien vinden we het enorm belangrijk dat jongeren uit Lier en omgeving de kans krijgen om bij hun geliefde Lierse te kunnen voetballen. Met de aanwezige expertise en heel veel enthousias­me willen we de jeugdwerki­ng snel opnieuw op een hoog niveau krijgen. Met Oosterzone­n als bijkomende troef. We bouwen één jeugdwerki­ng uit, maar denken aan twee locaties: Oosterwijk en liefst ook het vertrouwde Kessel, maar dat is nog geen zekerheid.”

Het failliete Lierse zag de voorbije maanden al zijn jeugdspele­rs uitzwer- men, er komt zowat een nieuwe start.

“Dat klopt. Alle voetballer­tjes zijn welkom, laat dat duidelijk zijn. En neen, we hebben niet de bedoeling om proactief spelers te benaderen die ons recent verlieten. Uiteraard staat de deur voor hen altijd open, maar net als in het verleden willen we jongens en meisjes die met hart en ziel voor onze club voetballen. Er is weer een mogelijkhe­id om het shirt van Lierse te dragen. Vooral dat willen we bieden, in combinatie met een sterk jeugdbelei­d. Qua onderbouw zitten we goed, de middenbouw kan nog wat extra volk gebruiken.”

Liefst van al slaat Lierse Kempenzone­n dus opnieuw zijn tenten op in Kessel. Maar dat staat nog niet vast.

“We gaan er vol voor. Lukt het niet, dan bieden we spelertjes uit Lier en omgeving wel de garantie dat we alternatie­ven in de buurt hebben. Die zijn voorhanden. Maar eerlijk, we willen vooral voor Kessel gaan. Dat staat symbool voor de sterke jeugdwerki­ng van de club.”

Ook het G-voetbal van het voormalige Lierse kan straks mee opgaan in Lierse Kempenzone­n.

“Dat was geen issue, maar een vanzelfspr­ekendheid”, weet Roodhooft. “Het gaat om zo’n 35 spelers, met wie Jan Jerusalem dermate passioneel aan de slag gaat dat dit gewoon een onderdeel móét vormen van onze club.”

David Roodhooft

‘‘We bouwen één jeugdwerki­ng uit, maar denken aan twee locaties: Oosterwijk en liefst ook het vertrouwde Kessel.’’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium