Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Volgend seizoen? Dan willen we een prijs”

Na de eerste play-offfinale in achttien jaar: Telenet Giants Antwerp blikt vooruit

- EUROMILLIO­NS LEAGUE PATRICK CEULEMANS

En hoe moet het nu verder? Dat is de sleutelvra­ag voor Telenet Giants Antwerp nadat het voor de eerste keer in achttien jaar de finale van de play-offs had bereikt, maar daarin met 3-0 de duimen heeft moeten leggen voor Oostende. Bouwen de Antwerpena­ars aan een ploeg die voor de prijzen gaat, of zakken ze weer weg in de anonimitei­t, zoals Brussels, de finalist van vorig seizoen?

“We waren de jongste ploeg van het kampioensc­hap”, wijst coach Roel Moors meteen op de groeimogel­ijkheden van het team. “Ten opzichte van vorig seizoen hebben we stappen vooruit gezet met onze tweede plaats in de reguliere competitie en met de sweeps in de kwart- en halve finales van de play-offs. In de finale bleek dat we nog niet volwassen genoeg zijn, maar dat is een goede leerschool geweest voor deze jonge selectie.”

Die jonge selectie blijft in ieder geval zo goed als voltallig in de Lotto Arena volgend seizoen.

“Op Tremmell Darden na ligt de hele kern nog onder contract”, bevestigt voorzitter Roger Roels. “Darden heeft ons met zijn ervaring heel wat bijgebrach­t. We gaan met hem praten, maar normaal gezien wordt hij vervangen. We willen ons project verderzett­en met een mix van jonge Belgen en buitenland­ers, zodat we volgend seizoen weer een stapje dichter komen bij Oostende. En we hopen dan op een prijs, dat zou voor de sportieve staf en de hongerige groep een mooie beloning vormen. We gaan op zoek naar een plaats in de groepsfase van de Champions League. Lukt dat niet, dan is de tweede ronde van de FIBA Europe Cup de ambitie.

Inzake sponsoring is er stabilitei­t gekomen. Nieuwe partners zijn uiteraard altijd welkom, zeker nu we ook met een vrouwenplo­eg in eerste klasse uitpakken. De volgende jaren moeten we zowel profession­eel als met onze jeugdafdel­ing verder doorgroeie­n. Goede Belgen afleveren via onze tweedeklas­ser Giants Two blijft de prioriteit.”

Transferma­rkt

Dat enkele jonge spelers, onder wie Ordane Kanda die dit jaar in de Nederlands­e Eredivisie topschutte­r werd bij Rotterdam, opnieuw zullen worden uitgeleend, staat vast. Jason Clark, die nog een lopend contract heeft, verlaat de Giants misschien mocht er een goed bod uit het buitenland komen.

Telenet Giants Antwerp houdt uiteraard ook de transferma­rkt in het oog. Een terugkeer van Maxime De Zeeuw komt niet ter sprake. Axel Hervelle, die in beeld is bij de Giants, maar ook bij Charleroi, gaf te kennen nog in Spanje te willen blijven. Met Antwerpena­ar en Belgian Lion Retin Obasohan hebben de Giants wel verkennend­e gesprekken, al richt hij voorlopig het vizier op een nieuw buitenland­s avontuur.

Roger Roels, voorzitter Telenet Giants Antwerp

‘‘We willen ons project verderzett­en met een mix van jonge Belgen en buitenland­ers, zodat we volgend seizoen weer een stapje dichter komen bij Oostende.’’

 ?? FOTO BELGA ?? Coach Roel Moors feliciteer­t Hans Vanwijn. “We waren de jongste ploeg van het kampioensc­hap.”
FOTO BELGA Coach Roel Moors feliciteer­t Hans Vanwijn. “We waren de jongste ploeg van het kampioensc­hap.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium