Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik sta waar ik wilde staan”

Nathan Van Hooydonck kijk met vertrouwen uit naar belangrijk­e week

- KAREL LEMMENS

Met de Elfstedenr­onde van zondag, het BK tijdrijden van volgende week donderdag en twee dagen later het BK op de weg in Binche, staat Nathan Van Hooydonck voor enkele belangrijk­e opdrachten.

“Ik voel me goed en mijn conditie is meer dan behoorlijk. Ik mag niet klagen”, zegt de 22-jarige renner uit Gooreind. “Voor zondag werd ik door bondscoach Kevin De Weert gevraagd om met een nationale selectie te starten in de Elfstedenr­onde in Brugge. Daar moest ik niet over nadenken. Mijn team BMC is actief in Zwitserlan­d, zodat dit voor mij een mooie gelegenhei­d is om toch in competitie te kunnen aantreden.”

“Het wordt nochtans geen gemakkelij­ke wedstrijd, want wellicht zal er veel wind staan en dan moet je altijd uit je doppen kijken. Waaiervorm­ing is best mogelijk, al boezemt dat me geen angst in. Dat heb ik grotendeel­s onder de knie. Het is ideaal dat ik enkele dagen voor het BK tijdrijden nog een wedstrijd kan meepikken. Daarna volgt wellicht nog één doorgedrev­en training voor donderdag en dan moet ik klaar zijn om een mooie prestatie af te leveren. Vorig jaar eindigde ik in mijn debuutjaar bij de profs op een twaalfde plaats, maar nu hoop ik tussen de vijfde en tiende plaats te finishen. Het parcours is vlak, maar de afstand bedraagt wel 43 kilometer. Zo'n lange tijdrit heb ik nog nooit gereden. In de Ronde van Californië werkte ik er enkele weken geleden eentje van 38 kilometer

af, maar dan op een zwaarder parcours.” Werken voor Greg

Enkele dagen later volgt het BK in Binche. Vorig jaar reed de neoprof van BMC een dijk van een wedstrijd en eindigde hij op een vijfde plaats, nadat hij in de finale deel uitmaakte van de beslissend­e vlucht. “Uiteraard denk ik met veel plezier terug aan Antwerpen. Maar denk nu niet dat ik op tafel ga kloppen als we zaterdag met de ploegmaats samen zitten. In Binche wacht een heel ander parcours, dat geknipt is voor kopman Greg Van Avermaet en ook voor Jurgen Roelandts haalbaar moet zijn. Het zal uiteraard afhangen van het wedstrijds­cenario, maar ik verwacht dat ik me volledig zal moeten wegcijfere­n voor de twee kopmannen. Daar heb ik geen enkel probleem mee. En als ze het kunnen afmaken, zal ik mijn steentje hebben bijgedrage­n en met een gelukzalig gevoel weer naar huis rijden.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Nathan Van Hooydonck: “Op het BK tijdrijden hoop ik tussen de vijfde en tiende plaats te finishen.”
FOTO PHOTO NEWS Nathan Van Hooydonck: “Op het BK tijdrijden hoop ik tussen de vijfde en tiende plaats te finishen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium