Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Criteriump­unten te verdienen op liefst drie tornooien

-

Zondag krijgen de criteriumt­ornooien op Koninklijk­e Boom TC, TC Ruggeveld (Deurne) en Royal Kappellen TC hun apotheose.

Door de examens is de kalenderma­ker deze weken redelijk mild voor het criterium en het Belgian Circuit van Tennis Vlaanderen. Vanaf eind juni moet de strijd om de Masters van het Criterium dan ook nog echt losbarsten.

Vandaag (kwartfinal­es), zaterdag (halve finales) en zondag (finales) kunnen de criteriums­pelers/speelsters wel punten sprokkelen op drie tornooien, die mooi verspreid over het Antwerps grondgebie­d worden georganise­erd.

Op Koninklijk­e Boom Tennis Club zijn mannen 2 en vrouwen 5 de topreeksen. In mannen 3 is Gil Donies (TK De Berken, Wolvertem) na een knap parcours al zeker van een stek in de finale. B-speler Stijn Heylen (TC De Meyl, Kontich) is in de twee overige kwartfinal­es de favoriet voor een stek voor de finale. In vrouwen 5 staat Marijke Lequesne (TC De Pollepel, Duffel) alvast in de halve finales.

Op Royal Kapellen Tennis Club staan vrouwen 4 en mannen 5 op de affiche.

Op TC Ruggeveld in Deurne is het jaarlijks dubbeltorn­ooi met veel inschrijvi­ngen en de nodige sfeer aan de gang.

Vandaag gaan in het Antwerpse trouwens de dubbeltorn­ooien van TC Borgerweer­t (Linkeroeve­r) en TC Kooike (Kapellen) van start.

Voor meer informatie, uitslagen en rankings van het Criterium in het gewest Antwerpen kan je terecht op www.tennisvlaa­nderen.be.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium