Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk snel weer profs”

Medeorgani­sator Raymond Persyn

-

De 23ste 100 kilometer dernykoers van Boom krijgt een mooi deelnemers­veld. Dat moet vanavond (vanaf 19.00u) een spannende wedstrijd garanderen.

“Het budget lag wat hoger dan de vorige jaren en daardoor hadden we meer armslag om een kwalitatie­f sterker deelnemers­veld bij elkaar te brengen”, verklaart Raymond Persyn namens de organisato­ren. “Dat verdient deze wedstrijd ook, want het is het langst bestaande dernycrite­rium in het Antwerpse. In 1991 werd de eerste editie gereden. Vijf jaar waren we er tussenuit door het overlijden van duivel-doet-al Jos De Cock, maar daarna zijn we er weer volop tegenaan gegaan. Doel is nog altijd om, zoals in de eerste jaren, de profs naar Boom te brengen. Hopelijk komt dat er snel weer van. De gemeente doet de nodige inspanning­en om de koers te promoten. Zo kan de wedstrijd live gevolgd worden op de gemeenteli­jke reclamesch­ermen langs het parcours, wat voor de toeschouwe­rs toch een meerwaarde geeft.”

“We streefden een mix na van renners met ervaring achter de derny, gekende streekrenn­ers en renners die zich dit jaar al in de kijker reden. Zowat alle deelnemers zijn het erover eens dat Rutger Wouters de te kloppen man wordt. De Limburger won al negen keer en staat vooral gekend om zijn scherpe eindspurt. Maar ook Pauwel Verhulst (de winnaar van vorig jaar), de Brit Oliver Moors (Brits dernykamio­en), de Duitser Hans Pirius (in het verleden twee keer winnaar van de Gentse Toekomstze­sdaagse), Bryan Boussaer (brons op BK derny), Michael Delbaen en de Nederlands­e specialist Pieter Scheerens liggen gebrand op de zege. Verder starten de Fransman Berlin-Semon, Sam Van de Mieroop, de broers Tom en Pieter Oerlemans, Tom Goovaerts, Robin Verheyden en Cain Van Mol.

De wedstrijd start om 19.00u aan De Kaai vlakbij de Heldenplaa­ts in Boom. De toegang is gratis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium