Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gsm’en achter het stuur wordt jonge chauffeur fataal

24-jarige bestuurder knalt tegen vrachtwage­n en is op slag dood

- GEOFFREY SABBE

Een 24-jarige jongeman uit Edegem liet donderdagm­iddag het leven bij een zwaar ongeval in het West-Vlaamse Tielt. Terwijl C.D. gsm’de achter het stuur, knalde hij frontaal op een vrachtwage­n. De jongeman was op slag dood.

Het Edegemse slachtoffe­r reed donderdag iets voor 15u op de Ruiseleeds­esteenweg richting Tielt. Uit de tegenoverg­estelde richting kwam een Roemeense trucker. Die had een lading textiel opgehaald bij Libeltex in Meulebeke en was onderweg naar Antwerpen.

“Toen die auto op mij afkwam, begon hij af te wijken”, zegt trucker Ionut Nefiru. “Ik zag dat de bestuurder op zijn gsm bezig was. Ik heb nog getoeterd, maar het hielp niet. Ik week daarop uit naar rechts, waar ik over het gras reed, maar hij knalde toch links vooraan op mijn vrachtwage­n.”

De klap was enorm. De Ford waarmee de 24-jarige C.D. onderweg was, werd een paar tiental meter verder tegen een boom gekatapult­eerd. De brokstukke­n vlogen in het rond en lagen verspreid over de hele rijbaan.

“Een andere trucker is gestopt om naar het slachtoffe­r te gaan kijken”, zegt Ionut, die ook links van de weg tussen de bomen strandde. “Terwijl ik even aan het bekomen was, kwam hij zeggen dat hij overleden was.”

De getuige verwittigd­e nog de hulpdienst­en. Maar ook de brandweer en de mugarts die ter plaatse snelden om het slachtoffe­r te bevrijden, zagen dat geen hulp kon baten voor de bestuurder in de verhakkeld­e wagen.

Ionut kwam zo goed als ongedeerd uit de botsing. De man had enkel wat kleinere verwonding­en aan zijn onderbenen. Omdat de omstandigh­eden van het ongeval duidelijk waren, kwam er geen parketdesk­undige ter plaatse.

“Het is hier maandelijk­se kost”, zegt een buurtbewon­er. “Er wordt vaak te snel gereden en de weg gaat op deze plaats ook wat omhoog, zodat je tegenligge­rs pas laat ziet komen.”

Eind maart moest nog een jonge- man uit zijn wagen worden bevrijd nadat hij was gebotst bij een reeks inhaalmano­euvres. Ook in mei en februari waren er zware botsingen op de gewestweg.

Ionut Nefiru Vrachtwage­nchauffeur ‘‘Ik zag dat de bestuurder op zijn gsm bezig was. Ik heb nog getoeterd, maar het hielp niet.’’

Buurtbewon­er ‘‘Er wordt vaak te snel gereden en de weg gaat hier ook wat omhoog, zodat je tegenligge­rs pas laat ziet komen.’’

 ?? FOTO GEOFFREY SABBE ?? De wagen van de 24-jarige chauffeur was volledig verhakkeld.
FOTO GEOFFREY SABBE De wagen van de 24-jarige chauffeur was volledig verhakkeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium