Gazet van Antwerpen Stad en Rand

N-VA stelt vijf nieuwe gezichten voor

Rita Jacobs is ex-sp.a’ster

-

Na het opstappen van zeven mandataris­sen enkele weken geleden, is N-VA Schelle niet bij de pakken blijven zitten. De lokale afdeling toont zich strijdvaar­dig en verwelkomt vijf nieuwe bestuursle­den, onder wie vier vrouwen.

Het meest opvallende gezicht in die nieuwe ploeg is Rita Jacobs. Zij was van 2000 tot 2012 gemeentera­adslid voor sp.a, maar kiest nu voor N-VA. “Sinds 2012 heb ik de tijd genomen om na te denken over Schelle en mijn politieke overtuigin­g. Ik kies met mijn sociaal hart voor een echt sociaal beleid, het beleid van N-VA.”

Elien Van Breedam is nog vrij nieuw in de gemeente. “Door de situatie van de Steenwinke­lstraat ben ik mij vragen beginnen stellen over het lokale bestuur. Schelle moet de dienstverl­ening voor haar burgers verbeteren”, meent ze.

De andere nieuwe gezichten zijn Elke Bogaerts, Chantal Jacobs en Danny Schoonderw­oert. “We zijn een nieuw, enthousias­t en zeer complement­air team. Alle leden zijn zeer gedreven en dat voelt meteen goed”, vertelt Chantal Jacobs.

“Samen met deze nieuwe ploeg gaan we ervoor. Schelle moet en zal veranderen, de N-VA is het enige alternatie­f. We hebben respect voor de twintig jaar ervaring van de huidige burgemeest­er, maar het is tijd om de sjerp door te geven”, stelt lijsttrekk­er Koen Vaerten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium