Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeentebe­langen knipt navelstren­g met CD&V door en stelt top vier voor

- (jaa)

Gemeentebe­langen schrapt CD&V uit haar naam. “Om onze slogan ‘Ons Wommelgem’ kracht bij te zetten, willen we de Wommelgemn­aar de kans geven om zonder politieke kleur mee te werken aan ons project”, licht lijsttrekk­er en huidig schepen Ann Baele de beslissing toe. “Het klopt dat we ontstaan zijn uit CD&V, maar we doen het allemaal voor Wommelgem. In de voorbije jaren ontdekten we dat er een sterke groep mensen klaarstaat om te helpen. Samen met deze mensen gaan we de uitdaging aan en wijzigen we onze naam in Gemeentebe­langen, zonder meer.”

Ann Baele stelde met Marc Dierckx, Marijke Fonteyn en Yve Staes meteen de volledige top vier voor van Gemeentebe­langen. Dierckx, al 23 jaar ononderbro­ken schepen van Financiën en ook al vele jaren schepen van Onderwijs, is geen verrassing. Marijke Fonteyn is dat al wat meer. Als oprichter van het vrouwencol­lectief Wonderwijv­en, dat inmiddels 22.000 leden telt, en voorzitter van de Wommelgems­e Welzijnsra­ad, kan ze terugvalle­n op een groot netwerk.

Yve Staes, technisch adviseur voor een bestuur van 36 scholen en vier kinderdagv­erblijven, zit in Wommelgem in het schoolbest­uur van de Sint Johannasch­ool. “De toekomst van onze jongeren ligt me na aan het hart. Het is mijn overtuigin­g dat gemeentepo­litiek dicht bij de mensen moet staan. Dat normen en waarden hoog in het vaandel moeten gedragen worden, veranderin­g en innovatie mogelijk moeten zijn en dat inzet de enige weg is”, aldus Staes.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? De pas voorgestel­de top vier van Gemeentebe­langen.
FOTO JAN AUMAN De pas voorgestel­de top vier van Gemeentebe­langen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium