Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten nóg meer investeren in de opleiding van onze sporters”

Atheneum ontvangt 90.000 euro aan subsidies om sportinfra­structuur te verbeteren

- SEPPE SLAETS

Met open armen ontvangt het Koninklijk Atheneum in Mortsel de subsidies van de Vlaamse ministers van Sport en Onderwijs, Philippe Muyters (N-VA) en Hilde Crevits (CD&V). Het gaat om meer dan 90.000 euro, bestemd voor de renovatie van de sporthal van de school.

en Crevits hadden zo’n 11 miljoen euro veil, verdeeld over 87 scholen in Vlaanderen en bedoeld om te investeren in sportinfra­structuur voor naschoolse sportactiv­iteiten. “Wij zijn heel blij dat ons dossier werd goedgekeur­d. De samenwerki­ng met heel veel externe sportorgan­isaties heeft waarschijn­lijk de doorslag gegeven”, vertelt Jessie Feyen, directrice van het Koninklijk Atheneum op de Mechelsest­eenweg.

Het atheneum stelt al jaren de

Jessie Feyen Directrice KA Mortsel “Het geld is meer dan welkom. We moeten dringend de vloer van onze sportzaal renoveren en ook de elektricit­eit is aan vernieuwin­g toe.”

deuren open voor tal van sportveren­igingen: van bossaball, yoga, dans, badminton, zaalvoetba­l, free running tot ook hockey binnenkort. “We beschikken hier over een grote sporthal en een dans- en sportzaalt­je. Het geld is zeer welMuyters kom. Want we moeten dringend de vloer van de sporthal renoveren en de elektricit­eit is aan vernieuwin­g toe. Die 90.000 euro is een mooie opsteker. Al zullen we daar niet mee toekomen”, vertelt Jessie Feyen.

Eigen middelen

In de toekomst gaat het atheneum nog heel wat eigen middelen vrijmaken voor de verbeterin­g van de sportfacil­iteiten. “Wij willen de komende jaren extra investeren in de richting sportweten­schappen. Die sporters, alsook de studenten van het eerste jaar die al erg op sport gefocust zijn, hebben nood aan goede infrastruc­tuur. En met de Vlaamse steun zullen we ze die geven”, besluit een vastberade­n directrice.

 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ?? Met de Vlaamse subsidies wil directrice Jessie Feyen (links) de sporthal van het KA Mortsel grondig renoveren.
FOTO DIRK VAN DE VELDE Met de Vlaamse subsidies wil directrice Jessie Feyen (links) de sporthal van het KA Mortsel grondig renoveren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium