Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben ervan geschrokke­n hoe vervuilend brommers zijn”

Laurie tuft bij zonnig weer rond met haar ‘wannabe’ Vespa

-

Drie jaar geleden kocht Laurie Jespers (26) een Sym Fiddle. “Een wannabe Vespa”, lacht ze. “Ik woonde toen nog in hartje Antwerpen en parkeren was er echt de hel. Daarom heb ik toen deze brommer gekocht.”

Ondertusse­n woont Laurie in Ekeren en gebruikt ze haar brommer vooral bij mooi weer. “In de regen rijden vind ik levensgeva­arlijk. De helft van het jaar staat hij dus stil in de garage”, zegt ze.

Gebruikt ze hem wel, dan is het om af en toe naar het werk te rijden. “Of naar Antwerpen. Schijnt de zon, dan vind ik dat gewoon heel leuk om te doen. En je moet niet zoeken achter een parkeerpla­ats. Dat is echt een enorm voordeel.”

Of ze haar exemplaar zou willen inruilen voor een elektrisch­e variant? “Ik ben fan van alle milieuvrie­ndelijke voorstelle­n die op tafel worden gegooid”, zegt ze. “En ik ben er eigenlijk wel hard van geschrokke­n dat brommers zo vervuilend zijn. Dat wist ik niet. Maar een elektrisch­e brommer zou voor mij toch een zware investerin­g zijn, ondanks die premie. Ik kocht mijn brommer destijds tweedehand­s voor 650 euro. En geld blijft natuurlijk wel een belangrijk­e en doorslagge­vende factor. Ik zou dan eerder opteren om toch wat meer met de fiets te rijden. Want op dit ogenblik is de brommer niet mijn belangrijk­ste vervoersmi­ddel. Mocht dat wel zo zijn, dan zou ik het wel een interessan­t voorstel vinden.”

 ?? FOTO WF ?? Laurie op haar Sym Fiddle. “Schijnt de zon, dan vind ik het heerlijk om rond te rijden.”
FOTO WF Laurie op haar Sym Fiddle. “Schijnt de zon, dan vind ik het heerlijk om rond te rijden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium