Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De productie van zo’n batterij is ook een aanslag op het milieu”

Tomasz is verzot op merk Dax en hecht belang aan originalit­eit

-

Tomasz Sacewicz (23) is voorzitter van de Antwerp Dax Associatio­n. “Allemaal zijn we hobbyisten en liefhebber­s. Onze prachtige exemplaren inruilen voor een elektrisch­e brommer, dat zien we niet zitten.”

“Je moet een onderschei­d maken tussen mensen die dagelijks met de brommer rijden en tussen de liefhebber­s”, vindt Sacewicz. “Rijd je met de brommer naar je werk, dan moet dat voertuig elke dag paraat staan en betrouwbaa­r zijn. Wat dat betreft is een elektrisch­e brommer zeker een goede optie. Al stel ik me de vraag of het financieel interessan­t is. De meeste mensen die vaak met de brommer rijden, kopen doorgaans een goedkoop exemplaar. En dat terwijl die elektrisch­e varianten toch nog altijd behoorlijk duur zijn. Je moet daar als overheid dan al wel een fikse premie tegenoverz­etten. Bovendien vind je voor dat budget oude pareltjes.”

Want zijn Dax inruilen voor een elektrisch­e brommer ziet Tomasz niet zitten. “Wij zijn liefhebber­s. Dit is onze passie. Je wilt toch ook de knapste vrouw? Wij hechten belang aan die originalit­eit en rijden enkel met onze brommers tijdens uitstapjes.”

Daarnaast moet er een onderschei­d gemaakt worden tussen 4-takt en 2-taktbromme­rs, zegt hij. “Bij die laatste is de uitstoot een pak groter. Maar bij de 4-taktbromme­rs valt dat goed mee. En iedereen weet toch dat elektrisch­e voertuigen niet de toekomst zijn? De productie en het verwerken van zo’n batterij is evengoed een aanslag op het milieu. Al is het op dit ogenblik natuurlijk geen slechte stap richting een betere oplossing.”

 ?? FOTO RR ?? Tomasz zweert bij het brommermer­k Dax.
FOTO RR Tomasz zweert bij het brommermer­k Dax.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium