Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niemand zal z’n oldtimer inruilen voor iets wat lijkt op een zware fiets”

Ives richtte Honda Camino Community op

-

Vier jaar geleden richtte Ives Van der Cammen uit Zoersel de Honda Camino Community op. Een verenging die de liefde voor de legendaris­che Honda Camino in leven houdt. “Weinig liefhebber­s zullen hun favoriete exemplaar inruilen voor een elektrisch model”, zegt hij.

De Honda Camino Community telt 350 leden uit heel Vlaanderen. “De meesten onder ons rijden niet elke dag met hun Camino”, zegt Van der Cammen. “Ik begrijp heel goed dat we met z’n allen aan het milieu moeten denken, maar het beetje dat wij af en toe met onze brommers rijden, weegt niet op tegen al de rest. Bovendien kan de overheid nooit de status en het bedrag dat aan onze oldtimers hangt, compensere­n met een premie.”

Brommercul­tuur

“Ik wil ook de studies niet in twijfel trekken die aantonen hoe vervuilen brommers zijn”, vervolgt hij. “Maar hoeveel van die dingen rijden er nog rond? De brommercul­tuur van vroeger, de tijd dat elke jonge gast van 16 met zijn brommertje over straat wilde knallen, is gepasseerd.”

Daarnaast moet er een onderschei­d gemaakt worden tussen liefhebber­ij en het dagelijks gebruik van een brommer, vindt Van der Cammen. “Een elektrisch­e brommer gebruiken in het dagelijks verkeer: ik denk niet dat iemand van ons daar echt een probleem mee zou hebben. Want dan reduceer je je brommer tot gebruiksvo­orwerp. En staat daar dan een premie van de overheid tegenover, dan valt dat zeker te overwegen. Maar bij liefhebber­s draait het om de verbrandin­gsmotor en de hele techniek daarrond. Wij doen dit voor ons plezier. En ik denk niet dat er dan iemand van ons zich gewonnen voelt voor het idee om zijn prachtige brommer te verruilen voor iets wat lijkt op een zware fiets met batterij”, lacht hij.

 ?? FOTO RR ?? De Honda Camino Community op pad.
FOTO RR De Honda Camino Community op pad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium