Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Telenet verhoogt prijzen

Concurrent­en volgen (voorlopig) niet

-

Telecombed­rijf Telenet verhoogt vanaf 23 juli de prijzen van een aantal producten. “We zien ons genoodzaak­t de gestegen consumente­nprijzen en een deel van de investerin­gskosten door te rekenen”, klinkt het.

Klanten van Wigo 100 moeten vanaf 23 juli elke maand 3 euro meer ophoesten. Whop en Whoppa worden 1,70 euro per maand duurder, de mobiele abonnement­en King en Kong 1 euro per maand en Play Sports maximaal 1,55 euro per maand. Apart aangeboden internetpr­oducten zullen hoogstens 1 euro per maand extra kosten. Er is geen prijsaanpa­ssing voor onder meer Basic internet, Play en Play More en de Play Sports Dagpas.

De grootste concurrent­en van Tele-

net, Orange en Proximus, volgen de prijsverho­ging voorlopig niet. Opgestoken middelving­er

De aankondigi­ng van de prijsverho­ging komt er een dag nadat minister van Telecom Alexander De Croo (Open Vld) het idee heeft gelanceerd om met een vierde telecomspe­ler de Belgische markt open te breken.

In de Kamer noemde De Croo de prijsverho­ging “bijzonder cynisch” en vergeleek hij die met een “opgestoken middenving­er”.

De timing van de prijsverho­ging is opvallend. Ze kwam amper een dag nadat minister De Croo had voorgestel­d een vierde telecomope­rator toe te laten op de Belgische telecommar­kt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium