Gazet van Antwerpen Stad en Rand

FICHE Kat Van Nuffel

-

● Wie: Kat Van Nuffel (50), director of administra­tion bij internatio­naal advocatenk­antoor Steptoe.

● Ik wist het toen… ik kind was. Ik vond de kleren van mijn broer veel leuker dan de mijne.

● Uit de kast: Ik was een dertiger toen ik mijn man verliet voor de vrouw waarop ik verliefd was en mijn omgeving vertelde dat ik eigenlijk niet hetero was. Ik heb mijn man altijd graag gezien. Maar de verliefdhe­id die ik toen voelde, was zo sterk en zo anders dat ik wist: dit is wat het betekent om écht verliefd te zijn.

● Jeugdidool: Michael Jackson, ik deed zijn moves na in mijn kamer. ● Lijflied: Als dj Kat krijg ik iedereen op de dansvloer als ik Euphoria van Loreen of Think van Aretha Franklin draai.

● Belangrijk­ste wetswijzig­ing: Het holebihuwe­lijk. Dat je kan trouwen met degene van wie je houdt en dat de hele wereld dat mag weten. Ik heb trouwens zelf trouwplann­en, maar Hilde en ik moeten dringend een datum kiezen, anders komt het er niet van met mijn drukke agenda.

● Hoort niet graag: Lesbeer, manwijf, … In de periode dat ik mijn haar heel kort had en me mannelijke­r ging kleden, heb ik wel een paar lelijke woorden naar mijn hoofd gekregen.

● Favoriete kleur van de regenboog: Oranje. Ik heb een oranje winterjas waarmee je me al van ver ziet aankomen. Maar ik hou ook van felgeel, ik heb een paar fluogele sportschoe­nen. Voor mijn outing droeg ik het liefst blauw, nu durf ik voor fellere kleuren te gaan. Ik mag zijn wie ik ben én ik mag gezien worden.

● Mooiste regenboog: Aan de Scheldekaa­i heb ik laatst nog naar een prachtige regenboog staan kijken, samen met mijn vriendin Hilde. (kase)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium