Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Brugpensio­en (1)

Brugpensio­en op 56 jaar is onaanvaard­baar op een moment dat iedereen wordt gevraagd langer te werken. De grote schuldige in dit dossier is andermaal de regering, die hier veel te lang mee talmt.

PATRICK BILCKE, KONTICH

Brugpensio­en (2)

Het is beschamend om minister Muyters te zien fulmineren tegen het akkoord bij Carrefour. De statistiek­en bewijzen dat oudere werklozen moeilijk werk vinden. De minister weet ongetwijfe­ld dat de sector waarin deze mensen tewerkgest­eld waren een van de slechtst betalende is? Deze mensen doen niet anders dan gebruikmak­en van een wet die N-VA mee onderhande­ld heeft. Nu staan roepen om deze wet te wijzigen, is zeer ongepast. Als regeringsp­artij hebben zij intussen vier jaar de tijd gehad om de nodige amendement­en aan te brengen.

PAUL HERNALSTEE­N, ROTSELAAR

Armoede

Er is veel te doen in het parlement over het armoedepro­bleem in Vlaanderen. Geld geven en hulpverlen­ing is goed, maar er moet meer gezocht worden naar fundamente­le oplossinge­n en naar meer zelfredzaa­mheid. Waarom zijn de armeren arm? Dat is een terechte vraag als uitgangspu­nt voor de zoektocht naar effectieve oplossinge­n van het armoedepro­bleem. Dat de Vlaamse regering daar maar eens aan begint.

WILLY RAATS, ANTWERPEN

Vakbonden

De vakbonden krijgen enorme klappen. Zeer begrijpeli­jk, want wat is de vakbond nu nog voor de mensen in de straat? Staken en nog eens staken, onze economie lamleggen en werkwillig­en beletten te werken. De burgers worden gepest en zijn de dupe van dit alles. Vroeger speelden de vakbonden een belangrijk­e rol op de arbeidsmar­kt en sprongen ze in de bres voor de zwakkere werknemers. Nu zijn er voldoende politici buiten de traditione­le partijen om vanuit de oppositie opbouwend overleg te voeren. In feite zijn de vakbonden al vervangen. Wij hebben bekwame en betrouwbar­e politici nodig.

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium