Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Mamma Mia!’ krijgt nieuwe Vlaamse versie

Abba-hits herleven in 2020 in Stadsschou­wburg

- (gvh)

Vlaanderen zingt en danst vanaf eind februari 2020 weer enthousias­t op de tonen van de grootste Abba-hits. De stomende hitmusical Mamma Mia! krijgt in de Antwerpse Stadsschou­wburg een gloednieuw­e versie.

Bijna twintig jaar na de wereldprem­ière is Mamma Mia!, de musical opgebouwd rond de hits van de legendaris­che popgroep Abba, nog steeds een megahit. De combinatie van klassieker­s als Dancing Queen en The Winner Takes It All met een liefdesver­haal dat zich afspeelt op een Grieks eiland bleek een gouden zet. De bijval is zo groot dat de filmversie, met Meryl Streep in de hoofdrol, dit najaar zelfs een vervolg krijgt met

Mamma Mia! Here We Go Again.

En er is nog meer goed nieuws, want producent Deep Bridge pakt vanaf 17 februari 2020 met een nieuwe Vlaamse versie uit in de Antwerpse Stadsschou­wburg. “We zien het als een grote eer en iedereen is superentho­usiast. We gaan ons uiterste best doen om zowel het Vlaamse publiek als de originele producente­n blij te maken”, straalt Koen Hendrickx van Deep Bridge.

De lat ligt heel hoog, want Björn en Benny van Abba, die alle hits van de groep zelf schreven, waren destijds in de wolken met de eerste Vlaamse versie in 2006. “Jullie hebben ons dingen laten zien waarvan we zelf niet eens doorhadden dat die in de voorstelli­ng zaten”, prezen de Zweedse sterren toen ze in Antwerpen kwamen kijken. De foto van de toenmalige Vlaamse hoofdrolsp­eelster Vera Mann hangt in het Abbamuseum in Stockholm zelfs te pronken naast de Londense wereldprem­ière.

Audities op komst

Maar Deep Bridge steekt zelfs nog een tandje bij. “De kracht van

Mamma Mia! is allang bewezen: we zouden gek zijn om het origi- neel helemaal te verlaten. Maar na bijna twintig jaar kan een update geen kwaad. We raken niet aan de muziek en het scenario, die het hart vormen van de musical. Mamma Mia! speelt zich nog steeds af in het Griekenlan­d van de late jaren negentig, maar de locaties van sommige scènes mogen anders. We gaan voor een nieuwe vertaling. En decors, kostuums en choreograf­ie worden nieuw. Dit is een internatio­nale productie, maar daar willen we in Vlaanderen toch ons eigen ding mee kunnen doen”, zegt Koen Hendrickx kordaat.

Maakten onder meer Vera Mann, Jan Schepens, Mark Tijsmans en Myriam Bronzwaar het mooie Griekse weer in de eerste Vlaamse versie, dan is nog niet duidelijk wie nu de begeerde hoofdrolle­n krijgt. “Er komen nog audities. We hebben massa’s talent in Vlaanderen, dus ik heb er alle vertrouwen in”, aldus Hendrickx, die ervan overtuigd is dat Vlaanderen storm zal lopen. “Dit is zo’n fantastisc­he feelgoodvo­orstelling dat zelfs wie niet van musical houdt, hier ongeloofli­jk plezier aan gaat beleven.”

www.deepbridge.be

 ?? FOTO POL DE WILDE ?? De cast van de Vlaamse versie van in 2006 met onder anderen Vera Mann, Jan Schepens en Mark Tijsmans.
Mamma Mia!
FOTO POL DE WILDE De cast van de Vlaamse versie van in 2006 met onder anderen Vera Mann, Jan Schepens en Mark Tijsmans. Mamma Mia!

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium