Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bond rekent op minstens 3 miljoen euro winst

-

De voetbalbon­d kan flink verdienen aan dit WK. Nadat de spelerspre­mies al werden gereduceer­d, rekent de bondstop op minstens drie miljoen euro nettowinst.

Voorzitter Gérard Linard en zijn twee sterke mannen Mehdi Bayat en Bart Verhaeghe presenteer­den gisteren hun plannen voor de toekomst. Hoewel Linard met zijn 75 jaar de leeftijd voor het presidents­chap heeft overschred­en, zal hij toch nog een jaartje op de stoel blijven. Daar kan de Algemene Vergaderin­g van de KBVB - die vandaag plaatsvind­t - dan wel over morren, het Uitvoerend Comité heeft het licht al op groen gezet. Linard pakte in het majestueuz­e Hotel Metropol, vlakbij het Kremlin en het Rode Plein hartje Moskou, uit met de cijfers en plannen van de bond na dit WK.

“Als we de tweede ronde bereiken, halen we drie miljoen euro nettowinst”, aldus Linard. “Dat hebben we berekend. Hoe verder we gaan, hoe meer erbij komt. Het is zo dat ook de spelerspre­mies dan de hoogte in gaan. We krijgen bij het bereiken van de kwartfinal­e 13,7 miljoen euro, tegenover voor de tweede ronde 10,3 miljoen euro. Maar het is niet zo dat we bij een kwartfinal­e dan plots 3,5 miljoen meer verdienen. Daarom is het nu moeilijk te zeggen hoeveel we zullen overhouden als we de kwartfinal­e of de halve finale bereiken. Maar we doen dan uiteraard financieel een heel goede zaak.”

Op dit moment rekent de bond erop het boekjaar, zonder het WK, af te sluiten met een winst van 500.000 euro. In geval van een succesvol WK wordt dat natuurlijk een pak meer. Die centen zullen gebruikt worden om investerin­gen te doen in het trainingsc­entrum in Tubeke, omkadering rond de nationale ploeg, de arbitrage en het amateurvoe­tbal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium