Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit moet het slechtste WK-team ooit zijn”

Een voetbaldie­r pur sang, een kenner die niet verlegen is om ongezouten zijn mening te geven. Over alles, maar het liefst over voetbal. Daarom is Johan Boskamp de komende weken voor Gazet van Antwerpen uw en onze WK-analist. Om geen blad voor de mond

-

“Een ding is zeker in deze wereld: SaudiArabi­ë wordt geen wereldkamp­ioen. Wat was dat, zeg? Dit was niet gewoon slecht, maar echt héél erg slecht. Het sloeg helemaal nergens op wat die gasten lieten zien gisteren. Ze konden nog maar net de bal naar mekaar toe tikken. Maar in balverlies… Jongens, jongens, wat was dat erg. Ik heb veel WK’s gezien, maar dit moet toch echt de slechtste ploeg ooit zijn. Misschien dat het Koeweit van 1982 nog slechter was. Dat was toen met de sjeik die tegen Frankrijk op het veld stapte (Frankrijk won de wedstrijd met 41, de sjeik eiste van de scheidsrec­hter dat hij een goal zou afkeuren, wat ook gebeurde, red.). Maar ik kan me haast niet voorstelle­n dat Koeweit nog slechter was dan dit SaudiArabi­ë.”

“Rusland was niet werelds, maar won toch met 50. Tuurlijk, Cheryshev schoot die vierde goal lekker binnen. Maar als je kijkt hoeveel ruimte de Russen kregen. De sliding bij het tweede doelpunt, van die gozer die heel even bij Anderlecht heeft gezeten (Osama Hawsawi, de eerste Saudische voetballer ooit in de Belgische competitie, red.)… Die gasten wisten echt niet wat ze moesten doen. Maar lekker voor de Russen natuurlijk. Die gaan zeker door. Daar maak ik me niet ongerust over. Ik denk dat de balletjes bloedheet waren bij de loting van de tegenstand­ers van Rusland.”

“Maar hier zat ik me dus drie maanden op te verheugen. Op dit WK. Ik hoop dat de openingsma­tch niet de tendens is, want dit houd ik geen drie matchen per dag vol. Het leek alsof de tijd steeds langzamer ging lopen. Ik wilde gewoon dat het gedaan was. Want het was absoluut geen wedstrijd. Er waren geen duels, geen agressivit­eit, geen scherpte… Knap eigenlijk dat die ref toch nog twee gele kaarten wist te geven.”

“Wat me verder nog opviel? Die openingsce­remonie? Een operazange­res en Robbie Williams. Dat is niet mijn ding. Sommige mensen vinden dat mooi. Robbie Williams stak zijn middelving­ertje omhoog. Het zal wel een betekenis hebben. Leuk voor hem, maar ik had liever een leuke wedstrijd gezien. Gelukkig krijgen we vandaag wat betere partijtjes voorgescho­teld. Hopen op Mo Salah bij Egypte, want zonder hem zijn die ook niet veel waard.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium