Gazet van Antwerpen Stad en Rand

FICHE Nathalie

-

Wie: Nathalie (27) wil liever niet herkend worden, want het onbegrip rond intersekse is groot.

Ik wist het toen… ik 15 was en nog altijd geen menstruati­e of borstvormi­ng had. Uit onderzoek bleek dat ik niet het XX-chromosoom had van een vrouw, maar XY, zoals een man. Ik had een vagina, maar geen actieve eierstokke­n. Wel had ik niet ingedaalde testikels.

Uit de kast: Toen ik 20 was, had ik mijn tweede vriendje. Ik moest de pil niet nemen omdat ik onvruchtba­ar ben. Toen hij me vroeg waarom, heb ik het uitgelegd.

Jeugdidool: Lady Gaga. Ze draagt vaak heel gedurfde kapsels en kleren en is niet bang om uit de band te springen.

Lijflied: Als Prince I Would Die 4 U zingt, dan vraag ik me af of hij zelf niet iemand gekend heeft die intersekse is. Want hij vat het zo goed samen: I’m not a woman, I’m not a man, I am something that you’ll never understand.

Belangrijk­ste wetswijzig­ing: Holebi-adoptie is een hart onder de riem van veel mensen die intersekse zijn en vruchtbaar­heidsprobl­emen kennen. Voor wie intersekse is en houdt van iemand van hetzelfde geslacht, is adoptie vaak de uitkomst.

Hoort niet graag: Hermafrodi­et. Dat ben ik helemaal niet. Bij hermafrodi­et denken mensen aan iemand die zowel mannelijke als vrouwelijk­e geslachtsk­enmerken heeft. Ik zie er gewoon uit als een vrouw en zo voel ik me ook. Maar er zit een foutje in mijn genen, dat is alles.

Favoriete kleur van de regenboog: Paars. Dat doet me altijd denken aan Purple Rain van Prince.

Mooiste regenboog: Laatst zag ik achter onze tuin een grote regenboog verschijne­n. Ik heb staan kijken tot hij vervaagde.

 ?? FOTO JEROEN HANSELAER ??
FOTO JEROEN HANSELAER

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium