Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hockeyclub zoekt kunstgrash­elden

Aanleg veld in Sportcentr­um Montens gestart

-

In Sportcentr­um Montens in Massenhove­n is hockeyclub Blackbirds gestart met de aanleg van haar kunstgrasv­eld op het vroegere B-veld van voetbalclu­b K. Massenhove­n VC. Tegen de zomerstage van begin augustus zou het veld klaar moeten zijn.

De jonge hockeyclub kende de voorbije twee jaar een enorme groei en telt na minder dan drie jaar al ruim 230 leden. Begin dit jaar werd er een overeenkom­st gesloten met het bestuur van voetbalclu­b K. Massenhove­n VC om de sportinfra­structuur in de Kerkstraat te delen, zodat daar een kunstgrasv­eld aangelegd kan worden. De gemeente Zandhoven stelde zich borg voor 80% van de 400.000 euro die Blackbirds leent om het kunstgrasv­eld aan te leggen. De club zette de voorbije maanden al tal van acties op poten om de financieri­ng van het veld verder rond te maken. “Zo is er de win-winnercamp­agne, waarbij particulie­ren kunnen investeren in de club via een lening”, zegt Nicole Hendriks namens de hockeyclub. “Via www.winwinner.be vinden geïnteress­eerden alle info.”

Een laagdrempe­lige manier om de kunstgrasm­issie van Blackbirds te steunen, is de speciale tool die werd ontwikkeld waarbij leden en sympathisa­nten symbolisch voor 10 euro een vierkante meter veld kunnen kopen. “Via kunstgrash­eld.be/blackbirds krijg je een in rasters verdeeld plattegron­d van het kunstgrasv­eld. Je kunt dan zelf de vier- kante meter aanklikken die je wil en die eenvoudig in je winkelwage­n deponeren.”

De teller staat voorlopig op 2.260 euro of bijna 5% van de in totaal 50.000 euro voor het volledig kunstgrash­eldenveld. Sommige sympathisa­nten kopen enkele meters, maar er zijn ook ploegen van Blackbirds die via acties geld inzamelden en een hele lap kunstgras adopteerde­n. Vooral de middellijn blijkt populair. Die is al bijna helemaal verkocht.

Zomerstage

Dick Nooteboom is de aannemer, de firma Godrie doet de grondwerke­n en Michel Lootens van het bedrijf Condor legt het kunstgrasv­eld aan. “Met de aannemer en alle betrokken partijen is een strakke planning gemaakt, met als doel om het veld op tijd klaar te hebben voor de zomerstage”, vertelt Hendriks. “Die zomerstage loopt van 6 tot en met 10 augustus en mikt op jongens en meisjes vanaf 5 jaar van ieder hockeynive­au.”

In anderhalve maand zou de kunstgrasm­at er dus moeten liggen, grondwerke­r Dré Godrie van het gelijknami­g bedrijf uit SintJob acht dat haalbaar. Intussen kwamen aan de poort en de kassa’s ook al nieuwe borden met het opschrift K. Massenhove­n VC Damesvoetb­al, vermits de club het herenvoetb­al heeft opgedoekt en zich volledig op de dames gaat focussen. (kma)

Info en inschrijvi­ngen voor de zomerstage van HC Blackbirds, zie website: www.hcblackbir­ds.be

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ?? Dré Godrie van het gelijknami­g bedrijf uit Sint-Job dat het veld gaat aanleggen, doet de laatste opmetingen.
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN Dré Godrie van het gelijknami­g bedrijf uit Sint-Job dat het veld gaat aanleggen, doet de laatste opmetingen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium