Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Mag Bobbejaanl­and u op de weegschaal zetten om veiligheid­sredenen?

-

Privacysch­ending

Ik begrijp langs de ene kant ergens wel dat ze dit willen doen om veiligheid­sredenen, maar langs de andere kant is dit toch een vorm van privacysch­ending. Als ze iemand willen wegen, dan zou deze persoon moeten kunnen zeggen of hij/zij dat wilt. De vraag is eerder waarom ze dit ineens willen invoeren? Het pretpark bestaat al ontzettend lang en naar mijn weten is er nog nooit een ongeluk gebeurd omdat er een te zwaar persoon in een attractie is geweest. ELKE SELS, BORSBEEK

Andere attractie kiezen

Natuurlijk mogen de bezoekers gewogen worden in bepaalde gevallen. De veiligheid gaat voor alles. En als mensen hier niet mee akkoord gaan, dan moeten ze maar aan een andere attractie gaan aanschuive­n.

ALICE VANDERSMIS­SEN, HALLE-ZOERSEL

Iedereen heeft er baat bij

Een pretpark moet, als het gewicht van een persoon de veiligheid van hem, haar of andere pretparkbe­zoekers zou kunnen hinderen, geautorise­erd zijn om het gewicht te wegen. Uiteindeli­jk heeft iedereen er baat bij.

TIM VAN LEEKWYCK, MORTSEL

Enkel voor dokters

Niemand heeft het recht om zulke persoonlij­ke informatie te vragen, tenzij dokters en chirurgen voor een medische ingreep. Er zijn andere manieren om op discrete manier te vragen de groep op te splitsen, zonder mensen – die zich al genoeg geviseerd voelen – in verlegenhe­id te brengen.

SASKIA ISERBYT, KUURNE

Automatisc­he toestemmin­g

Waarschijn­lijk geef je door je ticket te kopen automatisc­h toestemmin­g om alle veiligheid­svoorschri­ften en richtlijne­n van het personeel te volgen. Dus je kan niet onderuit een eventuele weging, tenzij je beslist om uit de wachtrij te stappen.

TOMMY PIETERS, SINT-NIKLAAS

Ze kunnen er niets aan doen

Uiteraard is het goed dat ze veiligheid­smaatregel­en willen toepassen, maar het gaat te ver om iemand zijn gewicht te vragen. Sommige mensen kunnen er nu eenmaal niet aan doen dat ze wat molliger zijn.

CAITLIN VAN HOOGENDORP, SINAAI

Verstandig initiatief

Ik weeg zelf bijna 130 kg en heb er hoegenaamd geen problemen mee om mijn gewicht kenbaar te maken als dat in het algemene veiligheid­sbelang is. Dit is een zeer verstandig initiatief van Bobbejaanl­and, want veiligheid is primordiaa­l.

ALBERT SLUYTS, WILRIJK

Zoals op luchthaven

Ik zie geen probleem: het doel is de veiligheid en niet jouw gewicht individuee­l vast te stellen. Je hebt natuurlijk het recht om te weigeren, maar dan kan je redelijker­wijze veronderst­ellen dat de toegang tot de at- tractie je ontzegd kan worden. Je laat je op de luchthaven toch ook controlere­n?

EDDY CUYVERS, GEEL

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? Pretpark Bobbejaanl­and in Lichtaart heeft aan zijn vier waterattra­cties een weegschaal gezet.
FOTO JOREN DE WEERDT Pretpark Bobbejaanl­and in Lichtaart heeft aan zijn vier waterattra­cties een weegschaal gezet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium