Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

Allochtone burgemeest­er

Burgemeest­ers Aboutaleb van Rotterdam en Sminate van Londerzeel, potentiële burgemeest­ers als Ait Daoud of Demir. De Wever zal in Antwerpen niet graag zien dat iemand zijn plaats inneemt op ’t Schoon Verdiep, maar hij zal zeker minder problemen hebben met alle hierboven geciteerde politici die onze waarden, rechten, plichten, taal en bijgevolg identiteit hebben aangenomen dan met de toekomstig­e De Croo’s, De Guchts of Verhofstad­ts van deze wereld, die beweren te vertrekken vanuit het individu. Hun eigen individu wel te verstaan. Migratie is een positief verhaal als men een goed beleid voert en dat hebben De Croo en co zeker niet gedaan. Integendee­l. Als de regeringen van de laatste vijftig jaar het beter hadden gedaan, dan was er misschien al eerder een burgemeest­er met een migratieac­htergrond geweest.

CHRIS WEEMAES, KALLO

Koning Filip

Eerst ontvangt Koning Filip de Rwandese dictator Kagame op zijn paleis in Brussel en nu gaat hij op bezoek bij Poetin in Rusland. Dat zou bij ex-kabinetsch­ef baron Frans van Daele niet waar geweest zijn. Wat zou nonkel Boudewijn hiervan zeggen?

JOS ARREN, MORTSEL

Propere energie

Onze leiders willen ons, via de media, laten geloven dat elektrisch­e wagens de toekomst zijn omdat ze ‘proper’ zijn. Welnu, dat zijn ze alleen tijdens het rijden. Omdat wij slechts voor 17% schone energie produceren, is er voor de productie van de batterijen en voor het opladen ven de wagen overwegend vervuilend­e energie nodig. Windenergi­e is de enige propere energie, maar ik zie ons niet snel rondrijden met een windmolent­je op onze wagen.

PAUL ROYMANS, BOECHOUT

Voetbalcom­mentaar

Wat een genot om te luisteren naar de verslaggev­ing van zowel Geert Heremans als Niko Lainé op het WK. Zij hadden het tenminste over wat er op het veld gebeurde in plaats van irrelevant­e Wikipedia-kennis over de voetbalges­chiedenis te vertellen, zoals we die steeds maar moeten aanhoren van Filip Joos. MARC NORTIER, WILRIJK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium