Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met Boyata tegen Panama

- LUDO VANDEWALLE

Of Thomas Vermaelen en/of Vincent Kompany nu bij de groep blijven of niet, veel maakt het niet uit. De voor het Belgische publiek onbekende Dedryck Boyata - hij is al sinds zijn zestiende weg uit België - krijgt wellicht de voorkeur op Laurent Ciman - àls hij bij de groep blijft - en Leander Dendoncker.

De bondscoach wil met Kompany en Vermaelen geen risico’s nemen. Zeker niet tegen Panama, in principe de gemakkelij­kste tegenstand­er in groep G. Er bestaat echter nog steeds onduidelij­kheid over het feit dat beiden fit genoeg geraken om op dit WK nog in actie te komen. Vanaf het moment dat daar bevestigin­g over is, mag Laurent Ciman naar huis terugkeren. Maar alvorens de lijst definitief naar FIFA moet worden gestuurd - 24 uur voor de eerste wedstrijd - geeft de bondscoach daar geen uitsluitse­l over.

Vermaelen niet met de groep

Terwijl bij Vincent Kompany (lies) vooralsnog niets erop wijst dat het herstel niet volgens plan verloopt, zijn de berichten over Thomas Vermaelen (hamstrings) niet eensluiden­d. De ene vindt dat hij zich somber in de spelersgro­ep beweegt, anderen laten weten dat hij er nog altijd in gelooft. “Ze werken hun eigen programma af”, hield collega-verdediger Toby Alderweire­ld zich op de vlakte. “Ik heb de indruk dat het iets beter gaat. Maar het is nog afwachten. Ik heb ook vertrouwen in Ciman, Dendoncker en Boyata om hen te vervangen. Boyata speelt nu toch al enkele jaren in het buitenland. Hij heeft internatio­naal niveau. Dat heeft iedereen die hier aanwezig is.”

Opmerkelij­k is alvast dat Thomas Vermaelen vorige zondag nog met de groep meetrainde en sinds de aankomst in Rusland niet meer. Er is geen enkele officiële communicat­ie vanuit de voetbalbon­d, zodat het vooral vermoeden is dat hij een terugslag heeft gekregen. Voordien waren er ook al alarmerend­e signalen. Terwijl Martinez aanvankeli­jk Ciman als vervanger voor Kompany opriep, spreekt hij de jongste tijd telkens in één adem over Kompany én Vermaelen als spelers die kunnen afvallen. De duidelijkh­eid moet zondag komen. Niets te vroeg.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium