Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kevin is wat op zijn pik getrapt”

-

Een voetbaldie­r pur sang, een kenner die niet verlegen is om ongezouten zijn mening te geven. Over alles, maar het liefst over voetbal. Daarom is Johan Boskamp de komende weken voor ‘Gazet van Antwerpen’ uw en onze WK-analist. Om geen blad voor de mond te nemen. Nooit.

“Vermaelen heeft hetzelfde probleem als in Brazilië vier jaar geleden. Van hem en Kompany weet je dat ze heel blessurege­voelig zijn. Je bent er nooit zeker van dat als ze eenmaal fit zijn, ze er niet al na 20 minuten opnieuw af moeten. Elk moment kunnen ze weer uitvallen. Ik hoop van niet, maar het verleden heeft bewezen dat het kan. Vermaelen was eerder aangeslote­n bij de groep, nu traint hij weer niet mee. Mogelijk een teken aan de wand. Martinez moet zondag een keuze maken: stuur je een van hen of Ciman naar huis? Valt die laatste af, dan heb je eigenlijk nog maar vier pure verdediger­s voor de groepsfase over. Een klein risico. Daar moet je rekening mee houden. Voor Panama is dat geen probleem. Dan kan je Boyata heus gewoon neerzetten. Tegen Tunesië normaal ook. Al moeten we die wedstrijde­n ook niet té hard onderschat­ten: je moet ze nog altijd uit verband kunnen spelen. Kijk naar Uruguay: pas in de slotfase langs Egypte.”

“Opvallend vond ik de uitspraak van Toby Alderweire­ld, dat ze nog niet met vier verdediger­s getraind hebben. Blijkbaar heeft Martinez gezegd dat ze het wel hebben gedaan. Dan liegt er een of is de communicat­ie niet goed afgestemd. Een beetje vreemd...” “En dan was er nog die tackle van De Bruyne op training. Ik vind dat de Kev de laatste drie weken wat humeurig rondloopt. Tien dagen geleden zei hij nog dat de ploeg tactisch nog niet op punt staat. Nu geeft hij Januzaj een doodschop. Misschien heeft die hem uitgedaagd of iets gezegd, maar wat het meest opviel, was dat geen enkele speler reageerde. Zelfs Januzaj niet. Als die niet was opgesprong­en, had hij zijn been gebroken. Thorgan vond het op de persconfer­entie blijkbaar normaal. Ze zullen wel scherp moeten trainen. Maar deed Januzaj dit bij Kevin, was de wereld te klein geweest.”

“Ik denk persoonlij­k dat Kevin een beetje op zijn pik getrapt is omdat alle aandacht naar Eden Hazard gaat.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium