Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sneuvelt Duitsland onder de twijfels?

-

Dag en nacht. Dat is het verschil tussen de sfeer die er heerst rond de kern van Duitsland en die van Mexico. De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft te maken met randversch­ijnselen die voor twijfels hebben gezorgd bij de entourage. Hij moet Mesut Özil en Ilkay Gündogan er mentaal bovenop krijgen omdat zij, na een bezoek aan de Turkse president Erdogan, nog altijd worden uitgespuwd door het Duitse publiek. Daarboveno­p krijgt Löw kritiek op zijn selectiebe­leid. Hij passeerde onder meer Leroy Sané, een van de uitblinker­s dit seizoen bij Manchester City. Ten slotte zit de

Mannschaft in een overgangsp­eriode. Enkele jonge spelers moeten ingepast worden en dat kost tijd. Het was eraan te zien tijdens de laatste oefenwedst­rijden, waarin niet het verwachte niveau werd gehaald.

Alle hoop op Lozano

Een totaal ander beeld bij de Mexicanen. Hun laatste oefenwedst­rijd tegen Schotland eindigde voor zeven spelers op een orgie met enkele prostituee­s. Het land stond in rep en roer, maar de bond bracht meteen rust door zich achter de spelers te scharen.

El Tri treedt in Rusland aan met nagenoeg dezelfde kern als vier jaar geleden. Toen werd Mexico uitgeschak­eld door Nederland in de achtste finales, nadat het met mooi combinatie­voetbal indruk had gemaakt. De natie vestigt zijn hoop op het grote talent Hirving Lozano (PSV) om de ploeg te leiden naar de eindfase van het tornooi.

Maar ondanks alles blijven de Duitsers favoriet. Bovendien konden de Mexicanen in dertien onderlinge duels slechts één keer winnen van de Mannschaft.(lsjs)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Bondscoach Joachim Löw kreeg kritiek op zijn selectieke­uzes.
FOTO PHOTO NEWS Bondscoach Joachim Löw kreeg kritiek op zijn selectieke­uzes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium