Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had zo graag gewonnen voor Goolaerts”

Sean De Bie ziet zege wegglippen door lekke band, Let Neilands profiteert

- WERNER BOURLEZ

Hij had zo graag gewonnen voor zijn overleden vriend en ploegmaat Michael Goolaerts, maar een lekke band deed Sean De Bie de das om. Zijn Letse medevlucht­er Krists Neilands maakte het wel af.

Dwars door het Hageland was pas aan zijn derde editie toe, maar is op weg om een van de leukste koersen in Vlaanderen te worden. De negentien passages over onverharde wegen en vijf keer de Citadel van Diest zorgden ook nu weer voor spektakel. “Het is een koers die toch een beetje aan Parijs - Roubaix doet denken, daarom had ik hier graag gewonnen en de zege opgedragen aan Michael”, zegt Sean De Bie. De renner van Veranda’s Willems-Crelan trainde vaak met zijn in Parijs - Roubaix overleden ploegmakke­r. “De streek rond Aarschot en Diest was ook ons trainingsp­arcours. Jammer, maar die zege voor hem komt er nog wel.”

De Bie reed in de finale lek toen hij samen met de Letse kampioen Krist Neilands (Israël Cycling Academy) voorop reed. Het duurde lang voor hij een wiel kreeg en de vogel was gaan vliegen. Ook Neilands reed leek, maar werd sneller geholpen. “Soms moet je wat geluk hebben. Er stond net iemand van de ploeg klaar met wielen en ik verloor bijna geen tijd”, zei de 23-jarige kampioen van Letland. “Maar ik was sterk. Ik hou van de koersen in Vlaanderen en zou mij er in de toekomst nog meer op willen toeleggen.” Neilands werd bij de beloften ook vijfde in de Ronde van Vlaanderen en tiende in Luik - Bastenaken - Luik. Hij is einde contract bij het team van ploegleide­r Eric Van Lancker. “Ik sta zeker open voor aanbieding­en. Ik zeg niet neen tegen een Belgische topploeg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium