Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was buigen of barsten”

Michael Delbaen wint na versnellin­g in slotfase

-

Michael Delbaen trakteerde zichzelf gisteravon­d in de 100km van Boom op een vervroegd verjaardag­scadeau. De volgende week woensdag twintig jaar wordende renner uit Lint was mee met de beslissend­e vlucht van vijf en won licht afgescheid­en.

Er waren van bij het begin heel wat ontsnappin­gspogingen, maar niemand raakte echt weg. Tot de Britse dernykampi­oen Oliver Moors, de Duitser Hans Pirius, favoriet Rutger Wouters, Lintenaar Michael Delbaen en Oost-Vlaming Bryan Boussaer de krachten bundelden en op een tiental ronden van het einde afstand namen van de rest van het deelnemers­veld.

De vijf sloegen een kloof die niet meer zou overbrugd worden door de achtervolg­ers. Het leek op een spurt uit te draaien en zowat iedereen tipte daarbij op de snelle Limburger Rutger Wouters. Dat was echter zonder Michael Delbaen gerekend.

"Ik ben niet traag, maar ik wou het toch niet riskeren om naar de streep te gaan met Wouters”, vertelde de renner van het Illi Bikes Cycling Team. “Daarom ben ik op het einde tot het uiterste gegaan om mijn medevlucht­ers te verrassen met een late versnellin­g. Dat hadden ze duidelijk niet verwacht, zeker omdat op dat moment het tempo al hoog lag. Het was buigen of barsten, maar ik heb kunnen standhoude­n tot op de streep. Meteen goed voor mijn eerste zege en daar ben ik heel blij om, want het eerste deel van het seizoen bracht ik er niet veel van terecht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium