Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Chinese familie neemt brasserie De Vlegel over

Chinese familie wil “beproefd concept” niet veranderen

- FILIP SPOELDERS

Goed vijftien maanden nadat Patrick Ghys had bekendgema­akt dat hij zijn brasserie De Vlegel in Mortsel wilde verkopen, zijn er nieuwe eigenaren aan de slag gegaan. Een Chinese familie kocht de zaak. Zoon Yang Hu neemt de leiding op zich.

De Vlegel is een begrip in Mortsel. Voor de vaste klanten moet het een opluchting zijn dat de nieuwe eigenaren niet willen raken aan het beproefde concept. “Onze gasten moeten zich hier helemaal thuis voelen. De Vlegel moet een ontmoeting­splaats zijn voor alle leeftijden voor een drankje en een hapje. We gaan dus geen grote veranderin­gen doorvoeren. Uiteraard zullen we sommige meubels vernieuwen, maar we blijven de stijl van het interieur trouw. Ook blijven we zeven dagen op zeven geopend en zal het ontbijt aan 1 euro op de kaart blijven staan”, vertelt Yang Hu (21).

Zijn ouders kochten de zaak, maar Yang, een rasechte Antwerpena­ar, zal de dagelijkse leiding op zich nemen. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al ervaring in de horeca. “Mijn ouders hadden vroeger een Chinees restaurant in Waasmunste­r. Daar ben ik als afwasser begonnen en later deed ik de bar. Over enkele weken hoop ik mijn opleiding bedrijfsma­nagement succesvol af te ronden zodat al mijn aandacht naar De Vlegel kan gaan.” Yang wordt bijgestaan door Kris Scheers uit Kontich. “Ik ken de familie al een tijdje en help hen graag met bijvoorbee­ld de leverancie­rs en andere dagelijkse activiteit­en. Veel gaan we dus niet veranderen. Het is belangrijk dat de mensen dit weten. Maar verbeteren kan altijd. Zonder de vorige ei- genaar af te vallen, willen we nog meer kwaliteit bieden. Daarom zullen we de bar en de keuken binnenkort verplaatse­n en meer centraal in de zaak brengen. Door de uitbreidin­gen van De Vlegel in het verleden staan ze nu niet erg efficiënt opgesteld. Het is ook een mogelijkhe­id om opnieuw pizza’s op het menu te zetten en om na verloop van tijd evenemente­n of themadagen te organisere­n. Maar laat ons eerst met deze stevige basis onze start nemen.”

Vaste klanten

Momenteel werken er ongeveer vijftien personen bij de grote brasserie met tuin. Zij mochten blijven onder de nieuwe eigenaren. “Ik kan hier niet zeven dagen op zeven aanwezig zijn en moet op het personeel kunnen vertrouwen. Zij kennen de zaak en weten van aanpakken. Het is echt een goed team. Als gezicht van de zaak wil ik de gasten wel leren kennen. Er blijven veel vaste klanten van vroeger komen. Het is nu al leuk om ze telkens te begroeten”, zegt Yang Hu.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Yang en Kris met een deel van hun team. “We willen niet raken aan het beproefde concept van De Vlegel”, klinkt het.
FOTO FILIP SPOELDERS Yang en Kris met een deel van hun team. “We willen niet raken aan het beproefde concept van De Vlegel”, klinkt het.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium