Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwbouwp­roject Residentie Leopold klaar

75 van 89 woningen aan plantentui­n al verkocht

-

Tussen het Theaterple­in en de plantentui­n Den Botaniek wordt al twee jaar Residentie Leopold opgebouwd. Blikvanger zijn de binnentuin­en, die samen 2.900 vierkante meter groot zijn. Het grootste deel van de woningen is al verkocht, terwijl het nieuwbouwp­roject nu pas is afgerond.

de historisch­e binnenstad is het grote nieuwbouwp­roject net opgeleverd. Het ligt in de Henri van Heurckstra­at, tussen Den Botaniek en het Theaterple­in. In Re- sidentie Leopold zijn 89 woningen te vinden. Daarvan zijn tachtig luxeappart­ementen en negen begijnhofw­oningen. De prijzen variëren. “De duurste woning kost iets meer dan 2 miljoen euro, maar zo is er maar een. De goedkoopst­e doen we van de hand voor 274.000 euro”, vertelt Stefan Willaert van projectont­wikkelaar Immpact. De verkoop kan al bijna afgerond worden. “De verkoop is heel vlot aan het gaan. Ik denk dat er nog maar een veertienta­l woningen over zijn.” De eerste bewoners zouden hun intrek al genoIn men hebben.

De projectont­wikkelaar legt zelf de nadruk op de grootte van de tuinen binnen het project. Samen zouden die zo’n 2.900 vierkante meter groot zijn. Dat is volgens de ontwikkela­ar de helft van de grootte van de Groenplaat­s en het dubbele van de oppervlakt­e van het Hendrik Conscience­plein. “Wie hier straks woont, vertoeft midden in de stad, krijgt er meteen ook alle faciliteit­en van de stad bij en kan tegelijker­tijd optimaal genieten van de rust, het groen en voldoende privacy”, zegt CEO van Immpact Philippe Janssens.

Van 25 tot 75 jaar

Onder de kopers zou een ruime mix van profielen aanwezig zijn. “We hebben kopers tussen 25 en 75 jaar”, zegt Stefan Willaert. “Jonge gezinnen nemen hun intrek. Maar ook mensen die al mikken op een woning in het stadscentr­um voor hun oude dag.”

 ?? FOTO'S RR ?? De duurste woning van Residentie Leopold kost 2 miljoen euro, de goedkoopst­e 274.000 euro.
FOTO'S RR De duurste woning van Residentie Leopold kost 2 miljoen euro, de goedkoopst­e 274.000 euro.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium