Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brave kindjes moeten naar MAS komen

Sint en Zwarte Piet meren aan op ’t Eilandje

-

Sinterklaa­s en Zwarte Piet verwelkome­n de kindjes dit jaar op zaterdag 17 november in de omgeving van het MAS op het Eilandje. Door de renovatiew­erken in het stadhuis kan de Sint de brave kinderen daar niet toespreken.

“De Sint zal aanmeren op het Eilandje”, zegt Antwerps burgemeest­er Bart De Wever (N-VA). “We onderzoeke­n nog wat een geschikte locatie kan zijn. Ook over het traject en de plek waar de Sint alle kinderen zal toespreken, wordt momenteel nog nagedacht. Dat hangt af van de veiligheid­stechnisch­e mogelijkhe­den.”

De verhuizing van de intrede van de Sint heeft financiële gevolgen voor de stad Antwerpen. Die betaalt de VRT om de Sint en Zwarte Piet te mogen ontvangen. Dat bedrag bedroeg in de afgelopen jaren 114.950 euro, maar dit jaar wordt het 150.000 euro.

“De wijziging van locatie zorgt voor een nieuwe logistieke organisati­e van dit evenement”, zegt De Wever. “De VRT wilde daarom het bedrag heronderha­ndelen. Bovendien werd de kostprijs de afgelopen jaren nooit geïndexeer­d. De intrede van de Sint is een topeveneme­nt voor de stad, maar zeker niet het duurste. Zowel het evenement zelf als de aankondigi­ngen op de VRT zouden dezelfde waarde hebben van een mediacampa­gne van 250.000 euro. Dat de Sint en Zwarte Piet naar Antwerpen komen, blijft dus een goede zaak voor de stad.”

Het Antwerpse stadhuis opent normaal in 2020 opnieuw de deuren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium