Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Uitstel maar geen afstel voor Hof van Wezel

Ook woning componist Lodewijk De Vocht gered

- (jaa)

Bouwondern­emers Jef en Anthony Van Gastel hopen volgend jaar te kunnen starten met de renovatie van dorpsherbe­rg Hof Van Wezel en de bouw van vijf eengezinsw­oningen en zeven appartemen­ten achteraan op het Lodewijk De Vochtplein.

De gemeentera­ad had normaal deze week al de principes goedgekeur­d voor de ontwikkeli­ng van deze bekende locatie in ’s-Gravenweze­l. Daarvoor is onder meer een grondenrui­l nodig tussen de gemeente en Van Gastel. Maar de stemming werd tot ontgoochel­ing van schepen van Ruimtelijk­e Ordening Steven Dietvorst (CD&V) in extremis uitgesteld. Burgemeest­er Dirk Bauwens (N-VA) had in de gaten dat een stemming mogelijk verkeerd kon uitdraaien omdat de meerderhei­d met de afwezige Stefan Van den Heuvel een pion miste.

“Maar dat neemt niet weg dat het schepencol­lege nog volledig achter de voorliggen­de plannen staat. Die zijn een verrijking voor het dorpshart van ’s-Gravenweze­l”, aldus burgemeest­er Dirk Bau- wens. “Hof van Wezel is een bekend dorpsgezic­ht en dat blijft nu behouden omdat de ontwikkeli­ng met nieuwbouw zich uitsluiten­d achteraan voordoet. De bouwondern­emers hebben er goed aan gedaan om vooraf met ons en de

buurt in dialoog te gaan.” Eén bezwaarsch­rift Mogelijk ook daarom kwam er voorlopig maar één bezwaarsch­rift binnen tegen de bouwplanne­n, al loopt het openbaar

onderzoek rond de omgevingsv­ergunning nog tot 30 juni. “Ook de brouwerij en cafébaas kunnen zich vinden in de plannen”, weet ondernemer Jef Van Gastel. “Ze krijgen er dan ook een vergaderza­al en mooi terras bij. Een sluiting van de zaak tijdens de werken zal onvermijde­lijk zijn, maar we gaan die periode zo kort mogelijk houden. Ik reken erop dat de vergunning dit najaar kan worden afgeleverd. De werken kunnen dan in 2019 van start gaan.”

Intussen is ook zeker dat de woning van de bekende componist Lodewijk De Vocht (1887-1977), vlak naast het Hof Van Wezel in de Kerkstraat, niet zal afgebroken worden. Het herenhuis stond een hele poos leeg, maar is nu verkocht aan een architect die zich bewust is van de erfgoedwaa­rde van het pand.

 ?? FOTO JAA ?? Dorpsherbe­rg Hof Van Wezel.
FOTO JAA Dorpsherbe­rg Hof Van Wezel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium