Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nu is het van moeten voor Spanje en Portugal

- (gma)

Lof voor een indrukwekk­ende Cristiano Ronaldo en lof voor een bij momenten wervelend Spanje. Beide landen toonden zich meteen aan de wereld in hun onderling duel (3-3) op vrijdag, maar mogen in speelronde twee geen misstap meer begaan. Door de verrassend­e overwinnin­g van Iran tegen Marokko is nieuw puntenverl­ies voor beide teams verboden.

De Spaanse bondscoach Fernando Hierro kreeg te kampen met druk vanuit de media om de blunderend­e David De Gea op de bank te zetten, maar de kersverse bondscoach behoudt het vertrouwen in de doelman van Man United. “Ik weet uit eigen ervaring dat spelers vertrouwen nodig hebben”, aldus Hierro. “In goede en slechte dagen.” Met twee doelpunten tegen Portugal blijft Diego Costa voorin de spits van dienst.

Portugal rekent tegen Marokko opnieuw op Ronaldo. De spits tekende tegen Spanje voor zijn allereerst­e hattrick op een wereldkamp­ioenschap en hoopt stiekem tegen Marokko hetzelfde te kunnen doen. Bij de Portugezen is iedereen fit, vraag is of de counterend­e ploeg van bondscoach Fernando Santos het ook kan tegen een minder sterke tegenstand­er als Marokko. Het verleden is alvast in het nadeel van de Portugezen. In de enige vorige interland tussen beide landen wonnen de Marokkanen. Dat was in de groepsfase van het WK 1986 in Mexico. Daar werd het 3-1.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium