Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil me in de kijker rijden”

Gerry Druyts pakt na vele ereplaatse­n eindelijk eerste zege en is klaar voor het BK

- KAREL LEMMENS

Na een mooie reeks ereplaatse­n dit seizoen was het zaterdag eindelijk bingo voor Gerry Druyts. In Zele toonde hij zich in de spurt sneller dan zijn vluchtgeze­llen Sven Noels en Stijn De Bock. Het geeft de Wilrijkena­ar vertrouwen voor de titelstrij­d in Binche.

“In Zele ben ik samen met Noels en De Bock op zeventig kilometer van het einde in de aanval gegaan”, vertelt de 27-jarige broer van de vier fietsende zussen Druyts. “Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat we het met ons drieën zouden uitzingen tot op de streep, maar toch konden we standhoude­n. Ik moest het alleen nog zien af te maken in de spurt. Ik had wel het gevoel dat de andere twee stilaan door hun beste krachten heen zaten en dat ik nog de meeste frisse was. De Bock demarreerd­e voor het ingaan van de laatste rechte lijn, maar ik reageerde meteen en ging zelf door. Ik haalde het uiteindeli­jk met ruim een fietslengt­e voorsprong. Het was echt met een 'oef-gevoel' dat ik over de streep reed. Vijf keer stond ik al mee op het podium dit seizoen, maar nog nooit op het hoogste trapje. Ik ben blij dat het me eindelijk is gelukt.” Daags na zijn zege in Zele verging het Druyts minder goed in de Elfstedenr­onde in Brugge.

“Ik kwam ten val op een bijzonder slecht moment. Het tempo ging toen net de hoogte in waardoor het peloton in drie stukken uit elkaar viel. De kans op een mooie uitslag ging daardoor in rook op. Gelukkig vielen de gevolgen mee. Ik hield er alleen wat schaafwond­en aan mijn bil aan over. Dat overleef ik wel.” Druyts begon het seizoen als elite zonder contract bij het team van Acrog-Balen BC.

“Vorig seizoen geraakte ik door een vrij zware val nooit in mijn ritme. Ik verdween daardoor uit beeld, niemand was blijkbaar nog in mij geïnteress­eerd om me een nieuw profcontra­ct aan te bieden voor dit seizoen. Ik ben uiteindeli­jk ingegaan op een voorstel om het seizoen te beginnen bij het team van Acrog-Balen BC om dan per 1 mei over te stappen naar Pauwels Sauzen-Vastgoedse­rvice. Dat is een team dat in hoofdzaak uit veldrijder­s bestaat en verder wordt aangevuld met wegrenners. Dat betekende voor mij een reddingsbo­ei om toch als semiprof aan de slag te kunnen. Daardoor sta ik nu zondag ook aan de start van het BK voor elite met contract. Het parcours in Binche moet me liggen. Ofwel probeer ik mee te gaan in de lange vlucht ofwel probeer ik de finale te halen en dan zo lang mogelijk aan te klampen. Ik heb de ambitie om me te tonen tussen de groten en me in de kijker te rijden. Als me dat lukt, is mijn kampioensc­hap geslaagd.”

 ?? GOYVAERTS FOTO TOM ?? Gerry Druyts, hier in de Heistse Pijl, boekte zaterdag in Zele zijn eerste overwinnin­g van het seizoen.
GOYVAERTS FOTO TOM Gerry Druyts, hier in de Heistse Pijl, boekte zaterdag in Zele zijn eerste overwinnin­g van het seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium