Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn steentje tot behoud bijgedrage­n”

Kapelse Kaja Grobelna bewijst haar klasse bij nationale vrouwenplo­eg

- (mabe)

Kaja Grobelna is er de voorbije vijf weken met de Yellow Tigers in geslaagd het behoud in de Volley Nations League te verzekeren. De 23-jarige Kapelse stond er op de juiste momenten en had een groot aandeel in de geslaagde campagne van onze nationale vrouwenplo­eg.

“Ik ben blij dat ik nu met vakantie kan”, aldus Kaja Grobelna. “Het is een lang seizoen geweest. Nu is het tijd om het volleybal even te vergeten. Met Budowlani Lodz wonnen we dit seizoen de Poolse beker en eindigden we in het kampioensc­hap als derde. Nadien volgde deze Nations League. Veel tijd om te verpozen had ik niet, maar ik ben wel blij dat we met de Yellow Tigers het vooropgest­elde behoud konden verzekeren. We begonnen eraan met een vrij jong team en dus was het toch even afwachten wat dat zou geven. De focus lag vooral op de vierde week, daarin moesten we het doen.”

Kaja Grobelna en maats deden beter en verstomden de volleybalw­ereld door op het eerste toernooi in China te winnen van de Dominicaan­se Republiek en ZuidKorea.

“Die goede start en de vijf punten die we daar haalden zorgden voor de nodige rust. We sprokkelde­n nadien nog een puntje tegen Nederland en deden op het vierde toernooi wat van ons werd verwacht: winnen van Argentinië.” Met dank aan Grobelna, die met haar 28 punten een belangrijk aandeel had in die beslissend­e zege. Nadien speelde ze ook superieur in de slotwedstr­ijd in Italië waar ze met 19 punten de Yellow Tigers aan de zege hielp tegen Thailand.

“Ik ben tevreden over mijn gehaalde niveau en denk mijn steentje te hebben bijgedrage­n tot die goede resultaten, maar ik vind ook dat we als team in die vijf weken serieuze stappen voorwaarts hebben gezet. Dat opent perspectie­ven voor de komende jaren”, zegt Grobelna, die volgend seizoen haar geluk gaat beproeven in Italië.

“Samen met Britt Herbots trek ik naar Busto Arsizio. Na twee jaar Polen had ik het gevoel dat het tijd was om een volgende stap in mijn carrière te zetten. Polen was schitteren­d en ademde volleybal, maar het niveau in Italië schat ik hoger in. Het wordt een nieuwe uitdaging, in een nieuwe competitie, in een andere cultuur. En daar kijk ik nu al naar uit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium