Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Behoud is het eerste doel”

Antwerp keert terug met hele reeks versterkin­gen

-

Antwerp keert na een jaartje in eerste klasse terug naar de eredivisie. De ploeg van coach Jeroen Baart heeft zich gevoelig versterkt met als belangrijk­ste doel het behoud te verzekeren. Op termijn wil de club opnieuw bij de Belgische top aansluiten.

Met Nicolas Laddyn en Mathias Clerckx verlieten twee vertrouwde gezichten de club, maar het rijtje inkomende transfers is indrukwekk­end. Zo zijn er Thomas Verheyen en Greg Stockbroec­kx die terugkeren van Dragons. Verder haalde Antwerp ook nog de Belgen Thibaud Van der Putten en Romain Devillé binnen.

De club was ook zeer actief op de buitenland­se markt. De 29-jarige Taine Patton, die enkele jaren bij Beerschot heeft gespeeld, maakt de overstap naar Antwerp. De nieuwbakke­n ereklasser verzekerde zich ook van de diensten van Nick Ross, Niels van Straate, Cam Hayde en Tijn Stuve.

“Verder reken ik ook op enkele jongere spelers van de club die zich zeker verder zullen ontwikkele­n”, vertelt Jeroen Baert. “We willen in eerste instantie het behoud in de eredivisie verzekeren, maar eigenlijk moeten we een goede middenmote­r kunnen zijn die zorgeloos op het hoogste niveau kan blijven. Tijdens de jaren die volgen moeten we dan opnieuw de aansluitin­g met de Belgische top proberen te realiseren.”

Antwerp speelde slechts één seizoen in eerste klasse. De club is alvast klaar om weer de strijd aan te gaan in de derby’s tegen Dragons, Beerschot, Herakles en Braxgata.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium