Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Senioren krijgen eigen restaurant

Vanaf oktober twee dagen per week proefdraai­en

- (jaa)

Het OCMW opent nog dit jaar een seniorenre­staurant en speelt daarmee in op de nood die ontstaan is na de sluiting van het zelfbedien­ingsrestau­rant van de grootkeuke­n-afdeling in het Heilig Hart van Maria-Instituut.

De stopzettin­g van de afdeling ‘grootkeuke­n’ en de daaraan gekoppelde stopzettin­g van het restaurant, waar iedereen heel goedkoop een goed bereide dagschotel kon nuttigen, liet vooral bij senioren een grote leemte na.

“Onze omliggende gemeenten Brasschaat, Schoten en Wijnegem bieden al langer diverse mogelijkhe­den aan op dit terrein. Schilde kan niet achterblij­ven. Wij zijn dan ook zeer tevreden dat de OCMW-raad op onze vraag beslist heeft om dit waardevol initiatief zelf verder te zetten”, zegt Marleen Struyf (CD&V).

Vanaf oktober kunnen alle Schildese senioren in de cafetaria van Het Molenerf aan een democratis­che prijs in gezelschap komen tafelen. Hans Hanssen (CD&V): “Het nieuwe ontmoeting­slokaal aan het Molenerf leek ons de meest geschikte locatie. Er zal gestart worden met een aanbod van maaltijden op twee dagen per week. “Als dat succesvol is, gaan we het aanbod uitbreiden”, aldus de CD&V-lijsttrekk­er.

“Het had mooi geweest als er vanuit het OCMW zelf gecommunic­eerd zou zijn geweest, omdat het een dossier is dat over de partijgren­zen heen is goedgekeur­d”, aldus Olivier Verhulst (Open Vld). “Het dossier werd trouwens opgestart onder het voorzitter­schap van Hugo Jacobs (Open Vld), toen hij waarnemend voorzitter was. Hij heeft als voorzitter aan Marleen Struyf en aan Rita Tutelaars de opdracht gegeven het dossier verder uit te werken.”

 ?? FOTO JAA ?? Hans Hanssen, Marleen Struyf en Walter Cautereels van CD&V.
FOTO JAA Hans Hanssen, Marleen Struyf en Walter Cautereels van CD&V.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium