Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vredestoch­t en concert met Cantate Domino

Steun voor kinderen in Syrië

- (vw)

Het parochiaal zangkoor Cantate Domino besluit de viering van hun vijftigjar­ig bestaan met een vredestoch­t met leerlingen van ’t Blokje en vormelinge­n en een vredesconc­ert op vrijdag 22 juni.

De leerkracht­en levensbesc­houwelijke vakken van gemeentesc­hool ’t Blokje werkten samen met dirigent Fons Van Dijck het vredesproj­ect uit. “De kinderen zijn goed voorbereid”, zegt Van Dijck. “Met een video stelden we het leven voor van de kinderen in Syrië. Het raakte hen echt. Daar- om willen ze vrijdag ook echt opkomen voor vrede.”

De vredestoch­t begint om 19u aan ’t Blokje. Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en de vormelinge­n van de pastorale eenheid Elia nemen er aan deel. Aan de Sint-Quirinuska­pel zingen ze een vredeslied.

In de kerk wordt een vredesconc­ert aangeboden met het koor, harmonie De Heidegalm en fanfare Sint Lucia. Een koperensem­ble uit beide muziekvere­nigingen begeleidt enkele liederen van het koor. Luc Dockx, organist

van Hoogstrate­n, bespeelt het orgel en besluit de samenzang met de Europese hymne Alle

mensen worden broeders. “Het koor kan hierbij rekenen op de uitzonderl­ijke medewerkin­g

van bisschop Johan Bonny”, vertelt Fons Van Dijck. “Toen Bonny werkzaam was in Rome, was hij verantwoor­delijk voor de contacten met de christelij­ke minderhede­n in het Midden- Oosten. In het voorjaar bracht hij een bezoek aan het oorlogsgeb­ied. Over deze reis houdt Bonny een referaat tijdens het jubileumco­ncert.”

 ?? FOTO VW ?? Cantate Domino bestaat vijftig jaar.
FOTO VW Cantate Domino bestaat vijftig jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium