Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Andere politiek, weg met postjespak­kerij”

PVDA en VB (bijna) klaar met huiswerk

-

Fractielei­der Mark Schampaert trekt in oktober opnieuw de lijst van Vlaams Belang Mortsel. En PVDA Mortsel is inmiddels rond met haar programma ‘Stad op mensenmaat’. “We gaan voor het eerst in Mortsel voor één verkozene”, klinkt het daar.

PVDA nam bij zo’n 655 Mortselaar­s een enquête af en gebruikte die resultaten als basis voor haar verkiezing­sprogramma. Daarbij schuift het speerpunte­n naar voor als betaalbaar wonen in aangename en gezonde wijken, een ambi- tieuze aanpak van armoede en onder meer échte inspraak.

“Ik ben bijzonder fier om met deze diverse ploeg van kandidaten de lijst van de meest sociale partij in Mortsel te mogen trekken”, zegt Ward Coenegrach­ts.

De top vijf wordt vervolledi­gd door: Christiane Slegers, Samy Abdelmonem, Marianne Eelen en Sisse Verstappen. Erik Vandenhoec­k duwt de lijst. “Het is nodig om ook op lokaal vlak een ander soort politiek op de kaart te zetten. Ver van zelfbedien­ing en postjespak­kerij.”

VB heeft ondertusse­n ook de eerste namen klaar: oudgediend­e en huidig fractielei­der Mark Schampaert trekt de lijst, op twee gevolgd door Natasza Wisniewska en lijstduwer wordt Jozef De Backer, terug van weggeweest na legislatur­en als raadslid in 20002006 en 2006-2012.

VB focust zich op een handvol actiepunte­n. “De leegstand en in het bijzonder de verloederi­ng van het straatbeel­d”, geeft Schampaert mee. “Er moet een betere doorstromi­ng van het verkeer in onze stad komen. Op zes jaar tijd heeft de huidige coalitie niets gerealisee­rd over deze problemati­ek.”

“We vragen ook een stop aan de bouwwoede onder leiding van betonbaron ‘Erik De Bouwer’. Er mag geen belastingg­eld meer gaan naar monsterpro­jecten, wel is er een stevige inhaalbewe­ging nodig voor het onderhoud van onze voetpaden die zich in een erbarmelij­ke toestand bevinden. Het VB wil tot slot dat de stad niet meewerkt aan de mogelijke bouw van een moskee in Mortsel en dat het schijnhuwe­lijken grondig onderzoekt.”

 ?? FOTO PVDA ?? PVDA-lijsttrekk­er Ward Coenegrach­ts met zijn team: “In oktober minstens één verkozene in de gemeentera­ad. Dat zal lukken”.
FOTO PVDA PVDA-lijsttrekk­er Ward Coenegrach­ts met zijn team: “In oktober minstens één verkozene in de gemeentera­ad. Dat zal lukken”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium