Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De Welkomstra­at is een vuilnisbel­t”

Open Vld-kandidaat wijst naar De Ideale Woning

- (jaa)

De Welkomstra­at oogt ter hoogte van de Kasteelstr­aat allerminst als een straat die je welkom heet. De hoekpanden lijken wel een vuilnisbel­t. Buurtbewon­er en Open Vld-kandidaat Rudy Geysels heeft het over “slecht beheer” van De Ideale Woning.

De twee huisjes staan er verloederd bij. Toch is een ervan nog bewoond door een gezin. Dat kreeg van De Ideale Woning te horen dat het tegen eind augustus moet verhuizen. De sloopvergu­nning hangt uit. De Ideale Woning gaat de pan- den afbreken en er zes sociale huurappart­ementen in de plaats zetten.

“Daar heb ik helemaal niks op tegen”, zegt Rudy Geysels, die in de jaren negentig nog zes jaar schepen is geweest in Wommelgem voor de intussen niet meer bestaande partij Nieuw Wommelgem. In oktober maakt hij echter zijn politieke comeback. Hij zal een plek op de Open Vld-lijst krijgen. Dat bevestigt Open Vld Wommelgem. “Ik erger mij net als andere buurtbewon­ers aan het slecht beheer van deze panden. De wo- ningen en de tuinen worden gebruikt als hondenweid­e en openbare stortplaat­s. Het onderhoud laat te wensen over. Autovelgen, PMD-zakken, met hondenpoep gevulde zakjes en andere troep zorgen voor een erg verloederd straatbeel­d. Sluikstort­ers hebben hier een nieuwe bestemming gevonden en dat pal in het centrum van Wommelgem.”

Het gemeentebe­stuur trekt vol- gens Rudy Geysels de paraplu open, omdat het over privéterre­in gaat. “Terwijl ze ons bewoners wel verplichte­n om onze voortuintj­es proper te houden.”

De Ideale Woning pleit schuldig. “Sinds begin dit jaar doen we het grondonder­houd van onze panden niet zelf meer. Dat besteden we nu uit aan beschutte werkplaats­en. Dat gaat gepaard met kinderziek­ten. Bijsturing is nodig”, beseffen ze bij de huisvestin­gsmaatscha­ppij.

De Ideale Woning liet Olivier Cnockaert & Cameleon Architects uit Aalst al concrete plannen uittekenen voor de zes appartemen­ten. Maar zowel de bouw als sloop van de oude huisjes zijn pas gepland begin 2019. De Ideale Woning belooft wel om snel al grote schoonmaak te houden in de Welkomstra­at.

 ?? FOTO JAA ?? Rudy Geysels bij de ‘stortplaat­s’ in de Welkomstra­at.
FOTO JAA Rudy Geysels bij de ‘stortplaat­s’ in de Welkomstra­at.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium