Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be Verkeersve­iligheid

Onze ‘schepen van Automobili­teit’ schuift duidelijk alle verantwoor­delijkheid op de fietsers en voetganger­s af. Dat Koen Kennis eens een maand dagelijks de stad doorkruist met de fiets. Na enkele minuten kan je alle overtredin­gen noteren: roodrijder­s, snelheidso­vertreders in zone dertig, foutparkee­rders op het voetpad, bewust tegen de richting rijden, ... Dat hij dan conclusies trekt met deze cijfers. Misschien moet er wel een schepen voor fietsers en voetganger­s komen, om tegengewic­ht te bieden aan deze schepen voor auto’s. Dat hij zulke uitspraken durft doen, gaat er echt over.

MARIE MUYSHONDT, ANTWERPEN

M-decreet

Geen slecht idee om al onze jongeren samen naar dezelfde school te sturen. Het onderwijs is dan ook de start van en voor een latere samenlevin­g waar mensen van allerlei slag samen de toekomst moeten maken. Iedereen hoort erbij en de ene vult de andere aan. Maar daar liep het meer dan grondig fout, omdat over het hoofd werd gezien dat het niet werkt om ze voor álle vakken allemaal op hetzelfde hoopje te gooien. Zou men de lessen met algemene vakken kunnen opsplitsen naar ieders behoefte, en dat álle jongeren elkaar vinden in de vakken zoals muzische en lichamelij­ke vorming? Zo kunnen al onze jongeren schitteren en leren ze elkaar waarderen, om later samen het verschil te maken.

MIKKEL MATEUSEN, TURNHOUT

Stemrecht vanaf 16

16- en 17-jarigen naar hun mogelijke kiesintent­ies bevragen is een goede stap in de richting om ook deze jongeren te betrekken bij politiek. Ik zou deze groep stemrecht geven, geen stemplicht, en de geldig uitgebrach­te stemmen meenemen. Het zijn toch jongvolwas­senen waarmee men ook rekening dient te houden. Laten we even afwachten wat het proefproje­ct oplevert en nadien evalueren. Indien positief, het initiatief uitrollen naar een wettelijk kader en toepassen. Extra duiding geven via het onderwijs is wel wenselijk. Politici, je kan maar beter rekening houden met deze kiesgroep: elke stem telt, nietwaar?

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium